Fam Roerink

Een overkapping van Fonteyn

Enige tijd geleden waren we op zoek naar een gezellige loungehoek voor onze tuin. We hadden eigenlijk een overkapping gewild, maar hadden ooit ergens een offerte aangevraagd die veel duurder uitviel dan we hadden verwacht. Dus wilden we gewoon een gezellige hoek creëren in de tuin om ons lekker te ontspannen.

Nadat we even hadden gezocht op internet kwamen we uit bij Fonteyn.  Daar zagen we leuke spullen die ook nog eens betaalbaar waren. Toen we nog wat verder keken op hun site, zagen we ook overkappingen die een stuk betaalbaarder waren dan wat we eerst hadden gezien. We besloten een keer naar Uddel te rijden om eens rond te kijken in de showroom.

Voordat we naar Uddel gingen, kwam ik toevallig een actie tegen op Facebook van Fonteyn, waarmee je een zogenaamde tuinhaard kon winnen, een soort salontafel waarbij je in het midden een vuurtje kunt stoken. Ik besloot mee te doen, maar heb daar later eigenlijk niet meer echt over nagedacht.

Op een zaterdagmiddag in de showroom hadden we al snel een mooie loungehoek gezien, inclusief de eerder genoemde vuurtafel. We werden geholpen door Mariska Kersbergen, die ons zeer vriendelijk te woord stond. Na een heerlijke kop cappuccino besloten we de loungehoek te kopen en vroegen gelijk of we iemand konden spreken over een overkapping voor ons terras. We werden naar een gezellige koffiehoek gebracht, waar allerlei lekkere spullen klaarstonden en daar werden we geholpen door Diederick van de Pol. Samen met hem hebben we bekeken wat de mogelijkheden voor ons waren en hij beloofde ons een prijsindicatie toe te sturen.

Na ons bezoek aan de showroom kregen we op een vrijdagavond telefonisch bericht dat ik via de Facebookactie de tuinhaard had gewonnen. Dat was de eerste grote meevaller. Ik had dezelfde tuinhaard al besteld, maar die werd gelijk in mindering gebracht op de factuur.

Toen we later de offerte voor de overkapping kregen toegestuurd, viel die ons enorm mee. We maakten al snel een vervolgafspraak. Daar maakten we onze plannen wat concreter. We bestelden een glazen overkapping met aan één kant een glazen schuifwand. Zo kunnen we altijd beschut zitten, maar als we willen, kunnen we die kant bijna helemaal openzetten. Dat leek ons de beste oplossing. Na wat discussie over de heaters, of we die konden plaatsen of niet, kregen we die ook nog eens cadeau.

Een week of tien later werd eerst het dak van de overkapping geplaatst, zodat de monteurs aan het einde van de dag de schuifwand konden inmeten. Deze mannen hebben die dag hard gewerkt om nog voor de feestdagen de overkapping vast zover klaar te krijgen, inclusief verlichting. Toen ze de maten opnamen voor de schuifwand, gaven ze ons ook de tip om toch de andere kant ook dicht te maken, om nog vrijer en beschutter te zitten. Na een telefoontje met Fonteyn had ik binnen een dag ook daar al een offerte van binnen. We besloten om dit te doen, dan was het ook gelijk helemaal af.

Een aantal weken later werden ook beide zijwanden geplaatst. De twee overigens zeer vriendelijke monteurs deden weer enorm hun best om alles op tijd, maar vooral ook netjes en nauwkeurig voor elkaar te maken. Ze hadden zelfs een nieuwe dimmer meegenomen omdat de elektricien zijn dimmer niet goed kon aansluiten. Aan het eind van de dag was alles zover klaar dat we zelf bezig konden gaan met de inrichting.

Inmiddels zijn we er al behoorlijk gesetteld. Het woord overkapping vind ik nu zelfs een understatement. Ik zie het eerder als een soort tuinkamer. We kunnen er bij verschillende weersomstandigheden zitten en als we het fris vinden steken we de tuinhaard en eventueel de heaters aan. Zeker in combinatie met een lekker wijntje is dat puur genieten. We hadden even tijdelijk onze buiteneettafel er neergezet, maar dit bevalt ons zo goed, dat we hebben besloten om er toch nog een leuke hoge tafel te plaatsen met wat barkrukken. Zo wordt onze ‘tuinkamer’ nog een stukje huiselijker.

Al met al zijn we enorm tevreden over onze overkapping en over hoe alles gelopen is. We werden telkens zeer vriendelijk ontvangen bij Fonteyn. Toen bleek dat we wat te veel meubeltjes hadden besteld voor de beschikbare ruimte, konden wie die zonder problemen inruilen voor wat anders. Fonteyn kan voor ons niet meer stuk. Als ik nog eens iets nodig heb voor de tuin, dan ga ik helemaal niet meer verder zoeken. Want Fonteyn is niet alleen zeer vriendelijk en behulpzaam bij het leveren van een offerte, ook bij de montage en afhandeling van alles werd overal een prima oplossing voor geboden.

We zijn niet alleen zeer tevreden over Fonteyn, maar zullen dit bedrijf ook zeker aanraden aan iedereen die iets voor de tuin zoekt. Wat mij betreft komt Fonteyn zeker in aanmerking voor een warme douche ;-).


Email : ishop@fonteyn.nl
Plaatsnaam : Enschede
Bestelgemak : 5
Levering : 5
Aftersales : 5
Buitengewoon genieten!
Veilig betalen met iDeal Veilig betalen met Visa Veilig betalen met Mastercard Veilig betalen met Mistercash Veilig betalen met Sofort Veilig betalen met Paypal