In steeds meer tuinen duikt ‘ie op: de zwemspa. Het slimme bad wordt namelijk door een groeiende groep mensen gezien als een praktisch alternatief voor het klassieke zwembad. Welke voordelen een zwemspa allemaal te bieden heeft boven een zwembad, lees je in dit artikel.

Wie ervan droomt om lekker baantjes te kunnen trekken in eigen tuin, had voorheen altijd flink wat ruimte nodig om deze wens te kunnen verwezenlijken. Met de komst van de zwemspa is daar verandering in gekomen. Dit compacte bad biedt namelijk alle voordelen van een zwembad, maar dan met een stuk minder ruimte.

Tegenstroom

Ondanks het feit dat een zwemspa soms maar enkele meters lang is, kun je erin eindeloos vooruit zwemmen. Hierdoor heb je het gevoel in een meterslang olympisch wedstrijdbad te zwemmen. De truc schuilt hem in de krachtige jets aan de voorkant. Deze verzorgen een sterke tegenstroom die jou op je plaats houdt. De intensiteit van de jets is eenvoudig hoger of lager te draaien, zodat je op elk gewenste tempo kunt zwemmen.

zwemspa

Compactheid

Aangezien een zwemspa een stuk kleiner is dan een gemiddeld zwembad, profiteer je van veel andere voordelen. Zo is er een stuk minder water nodig. Dit maakt de zwemspa duurzamer en onderhoudsvriendelijker dan een klassiek zwembad. Bovendien is het water makkelijker op temperatuur te houden. Mocht je verhuizen, dan verhuis je de zwemspa eenvoudig met je mee, in tegenstelling tot een zwembad.

Overige gemakken

Veel zwemspa’s zijn een combinatie van een zwembad en een whirlpool. Hierdoor heb je de mogelijkheid om na een fanatieke zwemsessie lekker tot rust te komen. De massagejets vormen de ultieme nazorg voor vermoeide spieren. De whirlpool is soms een volledig afgescheiden deel van de zwemspa, waardoor je kunt ontspannen in water dat een paar graden warmer is dan het zwemgedeelte.

Tot slot is in een zwemspa alles geïntegreerd. Je hoeft geen warmtepomp of filterinstallatie meer aan te schaffen; die behoren standaard tot de technologie van de zwemspa. Hierdoor is de zwemspa tevens bruikbaar in ieder seizoen.