Een zwembad in een kleine tuin

Een zwembad in een kleine tuin

De Nederlandse zomers staan nou niet echt bekend als warm en tropisch. Toch kunnen ook hier de temperaturen aardig oplopen, als we geluk hebben. Hoe lekker is het dan om even af te koelen in een verfrissend zwembad? Voor zo’n zwembad hoef je al lang geen grote lap grond of ruim budget meer te bezitten. Tegenwoordig zijn er enorm veel compacte, betaalbare zwembaden verkrijgbaar. Ideaal voor in de middelgrote tot kleine tuin.

Opblaas zwembad

Zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten. De mogelijkheden strekken zich uit van opblaasbadjes voor kinderen tot luxe inbouwzwembaden. Het kan allemaal.

Vragen voordat je een zwembad koopt voor een kleine tuin

Wie zich oriënteert op het aanschaffen van een zwembad, dient na te denken over de volgende punten:

-          Hoeveel ruimte is er beschikbaar?

-          Hoeveel hiervan wil je besteden aan het zwembad?

-          Kan het zwembad in een hoek, of moeten er ruimte overblijven om er omheen te lopen?

-          Wat wil je op de grond rondom het zwembad (steen, hout, grind, niets)?

-          Wat is het budget?

-          Waar gaat het zwembad voor gebruikt worden? Afkoelen of baantjes trekken?

-          Welke vorm moet het zwembad hebben (rond, vierkant, rechthoekig, etc.)?

Opblaas zwembad

Onderhoud zwembad in een kleine tuin

Een groot zwembad heeft meer onderhoud nodig dan een klein bad, maar ook een klein zwembad dien je wel degelijk zo nu en dan te onderhouden. Een bad dat je makkelijk kunt afbreken hou je eenvoudig schoon met een afdekzeil. Gebruik het zeil dan wel consequent.

Zorg er ook voor dat je regelmatig het chloorgehalte en de zuurgraad controleert om het zwembad gezond te houden. Je houdt een zwembad gezond met speciale reinigingssets en chloor. Je kunt ook kiezen voor een losse of ingebouwde zwembadpomp.

Genieten van een zwembad in een kleine tuin

Staat het droomzwembad eenmaal in je tuin? Dan kan het zwemplezier beginnen. Geniet er met hele gezin van of heerlijk rustig in je eentje. Niets fijner dan een verfrissende duik tijdens hete zomerdagen.



Fonteyn TV