Zomertips voor een (speel)tuin van plezier

Zomertips voor een (speel)tuin van plezier

Als je tijdens de vakantie besluit om thuis te blijven, wil je optimaal van je tuin genieten. Met de volgende tips maak je het voor jezelf zo aangenaam mogelijk.

Kies de tuinset die bij je past
Houd je van modern met een vleugje romantiek, of ga je liever voor een loungeset met een landelijke uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor de hoekbank van Connor, welke geschikt is voor verschillende stijlen. De loungeset heeft een tijdloze en rustige uitstraling in combinatie met de grijze kussens. Wanneer je juist meer het strandgevoel op wil roepen, is de set Amalfi Wit Artie een goede keuze. 

Voeg bijpassende accessoires toe
Ben je helemaal in de wolken met je tuinset? Dan is het wellicht een leuk idee om je tuin aan te kleden met accessoires. Dit kan bijvoorbeeld met een parasol. Hiermee kun je een knus hoekje inrichten en als het echt heel heet is zit je lekker in de schaduw. Voor gemak en stijl kan Solar de Luxe een mooie keuze zijn: één druk op de knop en de parasol klapt zichzelf open.  

Ontspannen onder de veranda
Met een terrasoverkapping kun je van de zon genieten, maar je bent ook meteen bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Als je veranda naar het zuiden toe staat, kan het handig zijn om een zonwering te hebben. Maar ook een houten overkapping biedt voldoende bescherming. Rek je uit en geniet op je ligbed van de zomer.   

Wees lief voor je tuin
Zo nu en dan vraagt je tuin nog wat liefde en aandacht van je. Staan er producten van hout in de tuin? Natuurlijk wil je vooral van je tuin genieten. Maar als je goed voor de omgeving zorgt, word je daar nog vrolijker van. Af en toe een lakje aanbrengen op het hout en een beetje schuren met een vrolijk deuntje op de achtergrond, kan al wonderen doen. Het werk is ineens een stuk leuker. Bovendien wordt het hout niet vochtig en de kleur blijft mooi. Zo behoud je de sfeervolle uitstraling en kun je alleen nog maar glimlachen als je tijd in de tuin doorbrengt. 

Maak persoonlijke hoekjes
Tot slot nog een tip om een plezierige tijd door te kunnen brengen: maak het persoonlijk. Creëer hoekjes waar je kunt lezen, een kop thee kunt drinken of even gezellig bij kunt kletsen met familie, vrienden of buren. Zet er wat plantjes omheen of leg kussens neer. Zo kun je alleen of samen extra genieten van de frisse buitenlucht! Fijne zomer. :) Fonteyn TV