De ‘r’ is weer in de maand. Dat betekent dat we langzaam maar zeker afscheid moeten nemen van de zomer. Maar voorlopig nog even niet! Want het blijft deze week warm en zonnig. Hoewel de weerkundige herfst dus al is begonnen, is het belangrijk dat je de tuin nog even een zomerse behandeling blijft geven. Hoe? Dat lees je hier.

Het is enorm belangrijk dat je het gazon en de border in de tuin goed blijft sproeien. Dat kun je het beste ’s avonds doen, zodat er zo min mogelijk water verloren gaat door de zon. Het is effectiever om eenmaal per week een paar uur lang te sproeien dan elke dag een kwartier. Ook de planten in pot kunnen bij het warme weer van nu wel wat extra water gebruiken. Dat geldt ook voor de kamerplanten. Zet deze kamerplanten bij voorkeur buiten tijdens het sproeien. Het is toch warm genoeg en de planten frissen er goed van op.

Door het mooie weer zal ook het gras nog regelmatig gemaaid moeten worden. Let er alleen wel op dat je het niet te kort maait. Gedurende een periode van droog en zonnig weer is het beter om het gras wat langer te laten. Anders kan de zon schade aanrichten. Plan ook het maaiwerk zoveel mogelijk in de avonduren om het gazon zo mooi mogelijk te houden.

Lekker de tuin in

Maar het is zonde om je tijd te verdoen met alleen maar klusjes. Vergeet vooral niet te genieten van deze prachtige indian summer. Plan nog eens een gezellige barbecue met vrienden en familie. Daar is het weer nog optimaal voor. Of zet het zwembad weer even op. Een beetje verkoeling is wel op z’n plaats met deze hoge temperaturen. Hoe je ook je voordeel doet met dit mooie weer, doe het vooral lekker in de tuin.

bestway