Zo wordt aan je conditie werken in de winter extra leuk

Zo wordt aan je conditie werken in de winter extra leuk

conditie-01De winter is hét seizoen waarin we niets liever doen dan lekker knus op de bank zitten met een kop warme thee of chocolademelk. Tussen al dat relaxen door wil je natuurlijk ook voldoende aan je conditie werken, zodat je fit blijft! Ben je benieuwd wat jij kunt doen om ook in de koude maanden actief en in vorm te blijven? Wij geven je in deze blogs tips waarop je sporten in de winter extra leuk maakt! Ready, set, go!

Doe een sport die je écht leuk vindt

Het is wellicht een open deur, maar als je een sport kiest die je echt heel leuk vindt, zul je altijd met plezier je sportkleding aantrekken! Als je een sport beoefent die aanvoelt als verplichting, zal je merken dat je jezelf er echt toe moet zetten om een work-out in te plannen. Dat is zonde! Er zijn namelijk zoveel leuke sporten. Als je graag nieuwe dingen probeert, kun je eens denken aan wat anders dan de loopband of een rondje fietsen. Wat te denken van baantjes trekken in een zwemspa? Het leuke hieraan is dat je eindeloos kunt blijven zwemmen, terwijl de krachtige waterstromen je steeds op je plek houden. Een zwemspa neemt daardoor niet zoveel ruimte in, maar biedt wel de mogelijkheid om effectief aan je conditie te werken!

Doe het samen!

Alleen is ook maar alleen… Wil je jouw work-outs een impuls geven? Zoek dan een sportmaatje! Wanneer je samen met iemand anders sport, zul je elkaar motiveren. Zo wordt het voor jullie allebei leuker. Daarnaast heb je een stok achter de deur wanneer je misschien eens wat minder zin hebt om te gaan sporten.

Maak een realistische planning

Als je regelmatig wilt sporten, is het verstandig om een goede planning te maken. Zo kun je hier rekening mee houden in je agenda en voorkom je dat je hier geen tijd meer voor hebt. Wees wel altijd realistisch bij het opstellen van een planning, zodat je deze ook echt kunt volhouden. Houd in gedachten dat iedere work-out er weer één is en wees dus niet té streng voor jezelf!conditie-02

Gesport? Beloon jezelf!

Niets zo motiverend als een leuke beloning in het vooruitzicht hebben! Probeer daarom leuke dingen te bedenken waarmee je jezelf kunt verwennen na een sportsessie. Dit kan natuurlijk van alles zijn, als het maar iets is waar jij blij van wordt. Zo kun je bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je na ieder uur sporten één aflevering van je lievelingsserie kijkt. Tijdens het sporten ben je dan extra gemotiveerd! Of beloon jezelf met een kwartiertje in de sauna. Dat is ook nog eens heel goed voor je spieren - twee vliegen in één klap dus!

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal gemotiveerd om fanatiek te gaan sporten? That’s the spirit! Als een zwemspa of sauna je wel wat lijkt, nodigen we je van harte uit om eens langs te komen in onze showroom. Hier kun je het aanbod bekijken en je uitgebreid laten adviseren door onze vakkundige specialisten!


Fonteyn TV