De waarde van je huis verhogen? Zo doe je dat!

De waarde van je huis verhogen? Zo doe je dat!

Het is een jaar waarin we veel in- en rondom het huis te vinden zijn. Des te meer reden om je wooncomfort in de tuin een extra boost te geven. Zo kun je met het prachtige weer ultiem genieten van jouw buitenplek en hier dagen lang vertoeven. Met het verbeteren van je wooncomfort ben je ook direct bezig je woningwaarde te verhogen. Maar waar kun je allemaal in investeren om dit te realiseren? Wij geven een aantal tips om jouw wooncomfort te verbeteren en je woningwaarde te verhogen! 

Een overkapping, serre of veranda plaatsen

Eén ding is belangrijk als het gaat om het verhogen van je woningwaarde, namelijk: je woonoppervlak vergroten. De prijs van je woning zal stijgen wanneer je extra, leefbare vierkante meters aan je woonoppervlak toevoegt. Denk hierbij aan je woonkamer of keuken uit te bouwen met een veranda of door een serre te plaatsen. Deze aanpassingen hebben een positief effect op de woningwaarde, maar je creëert je naast efficiënte woonruimte binnen, ook een riante leefruimte buiten. En hoe meer je van de tuin kunt genieten, hoe beter! 

Een schuur, garage of carport plaatsen

Een schuur of garage wordt door iedereen gewaardeerd. Deze ruimtes bieden extra opbergruimte voor tuinmeubelen, fietsen, de barbecue en andere spullen waarvoor binnen geen plek is. Een schuur of garage is dan ook een groot pluspunt voor eventuele kopers. Kun je nog wel wat opbergruimte gebruiken? Overweeg dan om een schuur of garage te laten plaatsen. Ook een carport is van toegevoegde waarde! Deze zijn ideaal om de levensduur van je auto te verhogen. Naast een schone en beschermde auto houd je ook jezelf droog wanneer je boodschappen hebt gedaan en deze moet uitladen terwijl het regent. Ideaal toch?

Uiteindelijk komt allemaal op één ding neer: creëer extra, nuttige vierkante meters om zowel je wooncomfort, als je woningwaarde te verhogen. 

Een goed onderhouden tuin

Ook het hebben van een tuin helpt mee aan het verhogen van je woningwaarde. Op de ligging en afmeting van de tuin heb je geen invloed, maar het aanpakken van andere aspecten in de tuin heb je wel zelf in de hand. Zorg dat de volgende puntjes tip top in orde zijn om van toegevoegde waarde zijn:

  • Creëer voldoende privacy in de tuin door een schutting of heg te plaatsen.
  • Onderhoud je tuin en zorg dat deze er netjes bijstaat. 

Wil jij je wooncomfort en de waarde van je woning verhogen? Kom langs in de showroom van Fonteyn om één van de bovengenoemde items uit ons assortiment te bekijken! Liever gelijk aan de slag in- en rondom het huis? Bestel direct in onze webshop. Fonteyn TV