Een tuinkamer inrichten? 5 tips

Een tuinkamer inrichten? 5 tips

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van de tuinkamer? Wij geven jou een aantal tips en adviezen die je kunt gebruiken wanneer je jouw tuinkamer gaat inrichten en aankleden! Zo maak je van jouw tuinkamer een echte tweede woonruimte waarin je eindeloos kunt verblijven. 

tuinkamer-inrichten

#1. Behoud het natuurlijk lichtinval

Een tuinkameris vaak voor een groot gedeelte voorzien van glas. Door de constructie van de tuinkamer creëer je dus van nature al een ruime lichtinval. Door het lichtinval zorg je voor een goede connectie met datgene wat zich buiten de tuinkamer bevindt; de tuin. Hierdoor krijg je het het gevoel dat je buiten en binnen met elkaar kunt gaan combineren. Het is dus vooral de kunst om tijdens de inrichting de lichtinval niet té veel te verstoren, tenzij je dit met opzet doet natuurlijk, om te camoufleren of de zon tegen te houden.

#2. Maak het comfortabel met tuinmeubelen

Om je helemaal thuis te voelen in je tuinkamer dien je deze van alle gemakken te voorzien, zodat je alles bij de hand hebt. Comfort is hierbij essentieel! Wil je er dineren? Zorg dan voor een mooie grote tuintafel met eetstoelen. Gebruik je jouw tuinkamer liever om te relaxen? Dan volstaat een loungeset met heerlijke kussens. Door de kamer een functie te geven is het makkelijker deze efficiënt in te delen met de juiste tuinmeubelen.

#3. Ga voor groen!

Een van de makkelijkste manieren om sfeer aan te brengen zijn planten. Je zet er één neer, en de ruimte wordt direct gevuld met warmte. Maar natuurlijk zijn meerdere planten bij elkaar nóg prettiger, want je kunt nooit genoeg groen om je heen hebben. Zet de planten op verschillende hoogte niveaus of hang ze op, om zo diepte en dimensie te creëren. Plant ze in verschillende potten, in allerlei groottes en jouw tuinkamer voelt direct gezellig aan. 

#4. Kies de juiste zonwering

In de zomer kan het warm worden in een een tuinkamer met glazen schuifwanden. Gelukkig kunnen (in sommige gevallen) de schuifwanden open, zodat de ruimte goed doortocht. Daarnaast raden we aan de tuinkamer te voorzien van zonwering. Op deze manier creëer je schaduw in deze ruimte wanneer daar behoefte aan is. Is het iets kouder buiten? Dan wil je ook comfortabel zitten in je tuinkamer, want juist dan is zo’n stekkie extra knus! Warm de ruimte dan op met een terrasverwarmer of een leuke haard. 

#5. Speel met woonaccessoires

Een vloerkleed maakt dat een ruimte warm en huiselijk aanvoelt. Tegenwoordig zijn er vloerkleden voor buiten waarmee je de tuin, maar ook je tuinkamer sfeervol kunt aankleden. Ze zijn er in verschillende kleuren, patronen en materialen waardoor je er makkelijk een vindt die bij jou past. Doe je schoenen maar uit en leef er alsof het je woonkamer is! Maar ook verlichting is hierin natuurlijk de key. De meest gebruikte varianten in een tuinkamer zijn de LED-spots of de LED-strips.

Meer vragen over tuinkamers inrichten?

Bij Fonteyn ontdek je oneindig veel tuinkamers, tuinhuizen, en veranda’s. Kom naar onze showroom en vind er alles wat nodig is om jouw tuin(kamer) naar wens in te richten! Onze experts staan zes dagen per week voor je klaar om je te voorzien van het beste advies en je te helpen bij het kiezen van jouw favoriete producten en het inrichten van jouw tuinkamer. Bovendien vind je in onze showroom veel inspirerende tuinkamers die door onze stylisten zijn ingericht.  Fonteyn TV