Zó organiseer je het ideale tuinfeest

Zó organiseer je het ideale tuinfeest

Het partyseizoen is in volle gang. Met dit mooie weer is er niets leuker dan het organiseren van een tuinfeest, waar je al je vrienden en familie voor uitnodigt. Aangezien er bij een geslaagd tuinfeest heel wat komt kijken, hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

 hapjes-tafel-tuinfeest

Terrasoverkapping

Zeker in Nederland, waar de weersomstandigheden van het ene op het andere moment kunnen veranderen, is het verstandig om voor een overkapping in de tuin te zorgen. In het geval van plotselinge regen kan een luifel voor afdak zorgen, terwijl het in de avond warmte kan vasthouden. Nog wat extra sfeer? Plaats wat planten op je veranda!

 

Loungeset

Om een groot deel van de gasten van een zitplek te voorzien, kan een grote loungeset uitkomst bieden. Met luxe kussens biedt het een comfortabele zitervaring. Het fijne is ook dat de meeste loungeset kussens waterdicht en makkelijk schoon te maken zijn.

 

Hapjes en drankjes

Natuurlijk mag eten en drinken niet ontbreken bij een succesvol tuinfeest. Het beste is om te kiezen voor consumpties die goed in de smaak vallen bij een groot publiek. Je kunt bijvoorbeeld een barbecue regelen waar je verschillende gerechten op de grill kunt bereiden. Het lijkt veel werk, maar gelukkig kun je veel hapjes al van te voren maken, zoals salades en partybrood. Qua drank doen cocktails het altijd goed!

 

Het kiezen van een thema

Hoe tof zou het zijn als het tuinfeest een bepaald thema heeft en de gasten ook een dresscode meekrijgen en de catering hierop aangepast wordt. Op deze manier breng je meer vorm en invulling aan een feest. Gegarandeerd een feest voor in de boeken.

 

Verlichting

Goede verlichting in je tuin is onmisbaar als je nog tot in de late avonduren van de gezelligheid wilt genieten. Denk hierbij aan het toevoegen van subtiele LED-lichten aan de bovenkant van je terrasoverkapping. Of als je licht en warmte wilt, kies er dan voor om een sfeervolle heater te plaatsen.

 

Veel tuinfeest plezier! Heb je ook weleens een tuinparty georganiseerd? Laat het ons weten in de reacties hieronder.



Fonteyn TV