Zo maak je jouw jacuzzi® winterklaar

Zo maak je jouw jacuzzi® winterklaar

JacuzziOf je nu behoefte hebt aan me-time of het ziet als een gezellig sociaal moment: tijd doorbrengen in de jacuzzi® is altijd fijn! Het gebruiken van je jacuzzi® is niet gebonden aan een bepaald seizoen, misschien is de winterperiode juist wel de fijnste tijd van het jaar om ervan te genieten. Wel is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen nu de koude dagen weer in aantocht zijn. In deze blog leggen we je uit hoe je jouw jacuzzi® winterklaar maakt.

Dit moet je doen als je de jacuzzi® ook ‘s winters gebruikt

Wanneer je in de jacuzzi® gaat als de buitentemperatuur laag is, zul je merken dat de warmte van het water je direct extra ontspannen maakt. Door dit temperatuurverschil is een jacuzzi®-moment in de winter ook zeer bevorderlijk voor je gezondheid, omdat dit de doorbloeding extra stimuleert. Gebruik je jouw jacuzzi® ook in de wintermaanden? Dan is het belangrijk om het bad na gebruik af te dekken met een speciaal deksel of een hoes. Zo blijft de winterkou namelijk buiten, waardoor het water in de jacuzzi® niet te erg afkoelt. Op die manier houd je de energiekosten zo laag mogelijk.

Het is slim om het bad aangesloten te houden op stroom. Iedere keer dat de stroom eraf wordt gehaald, zal de jacuzzi® enorm veel energie verbruiken bij het opnieuw opwarmen. Het is daarom beter om de temperatuur constant te houden. Dat is voor jou ook prettig. Je kunt dan wanneer je wilt gebruik maken van je jacuzzi® zonder eerst te hoeven wachten tot het water weer is opgewarmd.Jacuzzi

Dit moet je doen als je de jacuzzi® ‘s winters niet gebruikt

Ben je niet van plan om de jacuzzi® te gebruiken in de winter? Dan is weer een andere voorbereiding vereist. In dit geval moet de stroomtoevoer wel worden uitgeschakeld. Ook is het essentieel dat je het bad volledig leeg laat lopen. Is er nog wat water overgebleven? Dit kun je dan zelf opdrogen met een doek of dweil. Daarna is het tijd om het filterpatroon uit de jacuzzi® te halen. Maak het filter netjes schoon en bewaar deze zolang op een droge plek, bijvoorbeeld in je tuinhuisje.

Nu de jacuzzi® zelf winterklaar is, moeten de laatste puntjes op de i gezet worden: de leidingen moeten leeggemaakt worden. Hiervoor kun je een waterzuiger gebruiken. Als er water achterblijft in de leidingen bevriest dit en omdat bevroren water uitzet, is dit schadelijk voor de leidingen. Heb je alle stappen doorlopen? Dan kun je jouw jacuzzi® afdekken met een deksel, zodat het bad beschermd is tegen de winterse weersomstandigheden.

Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen over het winterklaar maken van je jacuzzi® of zwemspa? Of juist zin gekregen om ook in de winter lekker op te warmen in het bad? Onze adviseurs helpen je graag. Kom eens langs in onze showroom!


Fonteyn TV