Zeven veranda ideeën

Zeven veranda ideeën

Er zijn veel verschillende manieren om je veranda een sfeervolle inrichting te geven. Om je op weg te helpen, hebben we zeven ideeën voor je verzameld. Kies er één uit die het best bij jou past.

1. Veranda inrichten met Lavendel

Een houten veranda geef je eenvoudig een Provence-uitstraling door hem in te richten met lavendel. Je kunt ze in bosjes ophangen. Dit zorgt niet alleen voor een warme uitstraling, maar ook voor een heerlijke geur. Ook een royale tuintafel mag niet aan de inrichting ontbreken. Deze is ideaal om bloemen en andere tuinartikelen op uit te stallen.

Veranda Lavendel

2. De mediterrane veranda

Wil je een veranda met een nog zuiderlijkere uitstraling, geef hem dan een mediterrane inrichting. Die sfeer creëer je al met slechts één mediterrane potplant. Er zijn vele mediterrane planten die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een olijfboom, druif, vijg, kaki, of kweepeer. Deze planten gedijen het best op een zonnige plek in een grote pot of plantenbak.

3. Veranda met schommelstoel

Wie optimaal van zijn veranda wil profiteren, kan eigenlijk niet zonder een schommelstoel. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Denk aan traditionele, rieten en moderne varianten. Kies bijvoorbeeld voor de schommelstoel van Sika Design, die een unieke eigentijdse vorm heeft. Het natuurlijke materiaal van de stoel geeft je veranda een authentieke uitstraling.

Veranda schommelstoel

4. Veranda inrichten als buitenbadkamer

Altijd al een buitenbadkamer gewild? Daar is een veranda een uitermate geschikte plek voor. Ideaal om in de buitenlucht te genieten van een lekker bad. Verrijk je veranda met een mooi authentiek bad, een buitendouche en enkele comfortabele ligbedden en je hebt je eigen wellness resort in de tuin. Om ook de Zuid-Franse sfeer terug te laten komen in je buitenbadkamer, kun je hem decoreren met enkele mediterrane kruidenplanten in zinken emmers.

Veranda badkamer

5. Veranda inrichten met gieters

Oude gieters zijn perfecte accessoires om je veranda mee te decoreren. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als plantenpotjes of aan de wand van je veranda bevestigen.

6. De druivenstruik in de veranda

Een oude druif in een grote pot staat ook heel mooi in je veranda. Snoei de druif wel dusdanig dat hij een struik blijft om het mooiste effect te verkrijgen.

7. De tropische veranda

Je kunt je veranda ook omtoveren tot een luxe vakantieresort. Voeg hiervoor enkele comfortabele tuinmeubelen en tropische planten toe aan je veranda. Je zult zien dat je direct in de vakantiestemming komt.

Tropische veranda

 

 Fonteyn TV