Wintergroene planten en bloemen in de tuin

Wintergroene planten en bloemen in de tuin

Wil jij tijdens de winter genieten van mooie wintergroene planten en bloemen in de tuin? Wij geven je een lijstje met de meest mooie en bijzondere wintergroene planten en bloemen die prachtig staan.ERICAGroene bloemenErica, ook wel winterheide, is de bloembakken specialist. Maar ook in uw tuin geven deze winterplanten een fleurig en kleurrijk effect. De kleur van de heide varieert van wit, roze tot paars. Van alle soorten winterheide is de Erica Carnea het best bestand tegen kou: een perfecte opvuller in je tuin.HELLEBORUSwintergroene plantenDe Helleborus is een prachtig witachtige plantje dat zelfs met sneeuwval kan bloeien! Dit plantje wordt daarom ook kerstroos genoemd. Deze winterplanten geven een vrolijk en lente gevoel aan je tuin. Groot zijn ze niet, maar pas op: slakken zijn ook erg gecharmeerd door dit plantje!

Bijzondere wintergroene plant met gele bloemen

WINTERJASMIJNwintergroene plantenDe winterjasmijn is een klimmer van Chinese oorsprong en wat deze speciaal maakt is de bloeiperiode. Deze loopt namelijk van december tot april. In de zon bloeien de winterplanten op hun best, maar ze zijn ook perfect in donkere dagen of in schaduw. Daarnaast is het een makkelijke klimplant omdat ze op elke ondergrond wel haar weg vindt.SKIMMIAwintergroene plantenDeze heerlijk geurende winterplanten bestaan er in diverse soorten en kleurvarianten. Wit, beige, rood en witroze zijn een aantal kleuren waarin de plant te verkrijgen is. De plant kan goed tegen verschillende weersomstandigheden, zo ook tegen vorst.

Warmte tinten met de wintergroene Bergenia plant

BERGENIAwintergroene plantenDe Bergenia, ook wel de schoenlappersplant, is een helder roze bloem in de lente. Naarmate de temperaturen dalen veranderd het blad in een roodachtige kleur en geeft zo een warme tint aan je wintertuin. De Bergenia winterplanten dienen als een prachtige bodembedekker op kale vlakken grond in je tuin en de bloem is ook makkelijk te combineren met talrijke andere planten.MAHONIAwintergroene plantenMahonia’s zijn tijdens de vorst groen en geelachtig. Deze winterplanten staan er namelijk om bekend dat ze beginnen met bloeien in en rondom de maand oktober. In deze periode komt er dan ook een heerlijke geur van de Mahonia af. De arm van deze plant heeft veel weg van een kaboutermuts. Let wel op: de winterplanten kunnen wel tot een anderhalve meter hoog worden en de bloemen tot wel 20 centimeter lang!


Fonteyn TV