Is barbecueën alleen iets voor in de zomer? In Canada en Amerika barbecueën ze het hele jaar door! Juist de winterbarbecue wordt daar gezien als een gezellige familie traditie. In Nederland blijven we ’s winters liever binnen. Maar, een ambachtelijk bereid stukje vlees of vis is toch ook in de winter erg lekker? Waarom organiseer je daarom geen originele winterbarbecue? In dit blogartikel geven we je de nodige tips. winterbarbecue

Organiseer een winterbarbecue

In deze tijd van het jaar kan er af en toe neerslag vallen. We raden je daarom ook aan om je barbecue beschut te zetten, bijvoorbeeld onder je veranda. Zo is het ook voor je gasten, als ze met je mee willen kijken tijdens het grillen, aangenaam toeven. Met wat extra warmte van een vuurkorf, terrashaard of terrasverwarmer kun je misschien zelfs buiten eten! Zo geniet je van warmte, gezelligheid, heerlijk eten en de frisse, gezonde winterlucht. Wat wil je nog meer? winterbarbecue

Wat serveer je op een winterbarbecue?

Warmte is belangrijk bij een winterbarbecue. Het is daarom slim om warme dranken te serveren aan je gasten. Denk bijvoorbeeld aan een glaasje glühwein of een kop soep als voorgerecht. Een ander idee is om een salade te vervangen tot gegrilde groenten. winterbarbecue

Kerstbarbecue

Wil je de winterbarbecue tijdens kerst organiseren? Dan hebben wij alvast een goed recept voor je! Biefstukjes van wilde zwijn met morieljeroomsaus (voor 8 personen) Ingrediënten:
  • 8 biefstukjes van wild zwijn
  • 18 verse morieljes
  • 2 eetlepels gehakte sjalotten
  • 3,5 dl kookroom
  • 1 eetlepel boter
  • Peper & zout
  • Nootmuskaat
  • Wildkruiden
Leg de morieljes (paddenstoelen) 5 minuten lang in een laagje heet water en snijd ze vervolgens fijn. Verhit de boter in de pan en bak daarin de morieljes en sjalotten. Doe de kookroom erbij en laat het sausje even staan totdat het wat dikker wordt. Breng de saus op smaak met wat peter, zout en nootmuskaat. Grill op de barbecue het vlees en serveer de biefstukjes met de heerlijke roomsaus. Succes gegarandeerd! winterbarbecue

De ideale barbecue

Tijdens je winterbarbecue zijn kolen en aanmaakblokjes niet meer nodig. Dat is in de winter wel zo handig. Er zijn namelijk steeds meer geavanceerde barbecues verkrijgbaar. Ook Fonteyn heeft vele professionele gas- en elektrische barbecues. Ontdek ze hier.