De vraag naar wellness neemt nog altijd toe. Niet alleen in sportscholen, thermen en saunacomplexen, maar ook in de achtertuin. Om die reden zijn spabaden enorm populair. Maar een spa is geen impulsaankoop: je moet je van tevoren goed oriënteren. Waar je op moet letten, vertellen we je hier.

Een eigen spa is voor de meesten een luxe. Je moet er aardig wat centen voor opzij leggen. Als je eenmaal een budget bij elkaar hebt gespaard, wil je natuurlijk wel dat je investering voldoet aan al je verwachtingen. Houd bij het shoppen naar een eigen spa dan ook rekening met onderstaande punten.

Ontwerp

Een belangrijke vraag om jezelf van tevoren te stellen: met hoeveel personen ga je gebruik maken van je spa? Logischerwijs heeft een spa voor een groot gezin van zes personen meer zitplekken nodig dan de spa van een tweeverdienend stel zonder kinderen. Vraag je altijd wel af of er voldoende ruimte is voor een spa met meerdere zitplaatsen. Bekijk ook of een grote spa binnen het budget past.

Let daarnaast op het comfort van de zitplaatsen. Lig je het liefst lekker gestrekt? Dan heb je een spa nodig met één of meerdere diepe lounges. Voordeel van deze lounges is dat er ook massagejets zijn gericht op de benen en voeten, waardoor je hele lichaam onder handen genomen wordt.

Massage

De wellness van een spa wordt voor een belangrijk deel bepaald door de massagejets. Belangrijk dus om hier voldoende aandacht voor te hebben tijdens het maken van je keuze. Er zijn vele soorten massagejets, die allemaal voor een ander gevoel zorgen. Pulserende jets zorgen met stotende waterstralen voor lossen spieren, vibrerende jets zorgen met een mix van water en lucht voor een bruisende massage, roterende jets verbeteren de bloedsomloop en powerjets zorgen voor een heel krachtige massage. Door voor een spabad te kiezen met meerdere typen jets, valt er genoeg te variëren en blijft je spa verrassen.

spa jets

Extra features

De spabaden van tegenwoordig kunnen, indien gewenst, worden uitgerust met enorm veel luxe extra’s. Zo kun je tijdens het bubbelen genieten van je favoriete muziek, dankzij ingebouwde muziekinstallaties met bluetooth. Daarnaast zijn de meeste spa’s afgewerkt met mooie ledverlichting. Dit maakt de spa beter bruikbaar in het donker en zorgt bovendien voor enorm veel sfeer. Ook zijn er veel spa’s verkrijgbaar die beschikken over een aromatherapie-unit. Deze zorgt voor een heerlijke geur, die extra bijdraagt aan de ontspannende werking van de spa. Bedenk welke extra’s jij belangrijk vindt en baseer hier je keuze op.

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor je eigen spa, kun je altijd contact opnemen met onze adviseurs.