Na een tijd lang te zijn verwend met zacht najaarsweer, worden we nu cold turkey opgeschikt door natte sneeuw, ijzige wind en temperaturen onder het vriespunt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om deze winter warm te blijven. Zelfs in de tuin.

In de winter is het doorgaans niet meer zo goed toeven in de tuin als ’s zomers. Jammer, want het najaar is een prachtige tijd om van het buitenleven te genieten. Gelukkig kun je met enkele aanpassingen ook in de winter een aangename plek maken van je tuin. Inspiratie hiervoor lees je in dit artikel.

Veranda met terrasverwarming

Een veranda is een ideale investering om ook tijdens onstuimig weer droog van de tuin te kunnen genieten. Met shutters, dichte wanden, schuifdeuren, etc. kun je een veranda net zo beschut maken als je zelf wilt. Daarmee kan het nog wel aardig koud zijn in je veranda. Dit is eenvoudig op te lossen met terrasverwarming. Terrasverwarmers zijn er in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan grote staande gasheaters, die tot wel zestig vierkante meter kunnen verwarmen. Daarnaast zijn er ook smalle heatstrips verkrijgbaar, die net zo effectief zijn, maar tegelijkertijd amper opvallen. Genoeg mogelijkheden dus om het in je veranda net zo warm te hebben als in je woning.

warm de winter in

Sauna in de tuin

Voor wie het ’s winters niet warm genoeg kan, is een eigen sauna misschien een idee. Wie hiervoor weinig ruimte in huis heeft, kan er ook voor kiezen om een buitensauna in de tuin te plaatsen. Zo blijf je ook in de winter een warme plek in de tuin houden. Daarnaast hoef je de sauna maar uit te stappen om direct goed af te koelen.

Spa

Ook een spabad is ideaal om tijdens het najaar warm van de tuin te kunnen genieten. Met een watertemperatuur van zo’n 40 graden, maakt het niet uit hoe koud het is. Je profiteert niet alleen van lekker warm water, maar ook van de heerlijke massagejets, die je van top tot teen ontspannen. Twee vliegen in één klap dus, zo’n spa.

Al met al zijn er genoeg manieren om lekker warm te kunnen genieten van het winterweer in je tuin.