Als we het over de inrichting van de tuin hebben, gaat het vrijwel altijd over de achtertuin. Maar een mooie voortuin is minstens zo belangrijk. Aangezien de voortuin zich aan de voorzijde van de woning bevindt, is deze tuin het visitekaartje van je huis. Met de juiste inrichting maak je de voortuin enorm sfeervol. Wil jij ook een goede indruk maken in je buurt? Doe dan je voordeel met de tips in dit artikel.

Voortuin trends

Inspiratie opdoen voortuin inrichten

Inspiratie opdoen voor de voortuin is een stuk eenvoudiger dan voor de achtertuin. Dat komt door het doorgaans kleinere formaat van de voortuin. Ook kun je inspiratie opdoen van de andere voortuinen in je buurt. Maak eens een wandeling en kijk naar wat je buurtgenoten met de voortuin hebben gedaan. Er zitten vast wel een aantal voortuinen tussen die je inspireren.

Bloemen in de voortuin

De functie van de voortuin is om de voorgevel van je woning op een mooie manier te presenteren. Maar de voortuin kan ook een heerlijke plek zijn om even van het zonnetje te genieten. Als je ruimte over hebt, kun je er algauw een mooie tuinbank of gezellige bistro set in kwijt. Daarnaast mogen ook mooie potten gevuld met bloemen en planten niet ontbreken in de voortuin.

Voortuin inrichten: zaken waar je goed over moet nadenken:

- Het tuinpad (materiaal, richting, breedte, grind of stenen)
- Het hekwerk (materiaal, soort, stijl)
- Verlichting (veiligheid, sfeer, aantal, functie)
- Brievenbus (losse bus of in de deur)
- Planten en bomen (groot of klein, afhankelijk van de ruimte)
- Vaste tuinmeubels (soort, functie, geschikt voor buiten)

Voortuin inrichten

Een strakke inrichting in de voortuin geniet tegenwoordig de voorkeur. Deze inrichting creëer je met grote antraciet tegels, grindvakken en veel buxus struiken. Naast de strakke inrichting, kun je ook kiezen voor tal van andere inrichtingen: met de voortuin kun je alle kanten op. Meer inspiratie nodig? Ga dan eens een blokje om en spiek bij de buren.