Nu de zon zich steeds vaker laat zien, is het tijd voor enkele tips van onze barbecue-expert Wim om de barbecuezomer volop te benutten. Welke voorbereiding moet je treffen en hoe zorg je voor een onvergetelijk feestmaal? Dat lees je vandaag in onze blog.

1. De voorbereiding

Hoe vanzelfsprekend het ook klinkt, de voorbereidingen zijn essentieel voor een geslaagde barbecue. Twee dagen van te voren kan het vlees al in de marinade, kan de kruidenboter gemaakt worden en kunnen de cocktails geshaket worden. Zodra de avond van de barbecue aanbreekt, kun je alles erbij pakken en kan het genieten beginnen.

2. Probeer eens iets anders

De standaard kippetjes, speklappen en karbonades kennen wij nu onderhand wel. En je mede-genieters ook. Probeer eens iets volledig ‘out of the box’ en verras je gasten. Wat dacht je van Pulled Pork Muffins, ‘MOINK balls’ of zelf-gemarineerde spareribs. Het recept voor de Pulled Pork Muffins is onderaan de pagina te vinden.

Spare ribs barbecue

3. De American-style barbecue

Het barbecueën is in Amerika een vaste traditie. Weer of geen weer, de gril staat altijd aan. Maar dat betekent niet dat men dag en nacht druk is om een barbecuemaaltijd te bereiden. De echte American-style barbecue verloopt een stuk relaxter. De regel is eigenlijk heel simpel: iedereen die langs wil komen, moet iets meenemen. Dat kan vlees, vis, bbq saus, limonade, stokbrood of een dessert zijn. Dit scheelt ontzettend veel werk en zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van het festijn!

Amerikaanse barbecue

4. Smoke it!

Bakken en grillen doet vrijwel iedereen op de barbecue. De laatste jaren is daar een populaire techniek bijgekomen: roken. Met roken zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke gerookte zalm, gerookte kip of gerookte forel. Verras je gasten met heerlijke gerechten. Het voordeel van roken? Het is vaak veel minder intensief dan grillen of bakken. Je vult je roker of de briketten barbecue en hebt er vrijwel geen omkijken meer naar. Kijk eens bij onze barbecue-accessoires of er iets voor jou bij zit!

Barbecue accessoires

5. Geef het uit handen

Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om je gehele barbecue te laten verzorgen. Zo kun je bijvoorbeeld complete barbecuepakketten bestellen, inclusief salades, sauzen en stokbrood voor een voordelig prijsje. Er zijn diverse bedrijven die deze pakketten aanbieden, wat je enorm veel werk scheelt.

Kleine tip van onze kant: De Barbecueboer uit Voorthuizen verloot nu een buitenkeuken van Fonteyn. Kans maken? Ga dan naar de website van de barbecue specialist en doe mee.

 

De Pulled Pork muffins:

Benodigdheden:

 • Bladerdeeg (1 velletje per muffin)
 • Barbecuesaus naar smaak
 • 2 plakjes bacon per muffin
 • Pulled Pork
 • Je favoriete barbecue rub

Pulled Pork Muffins

De bereiding

 1. Plaats de bladerdeeg vellen over de muffinvorm
 2. Smeer hier een klein beetje barbecuesaus op
 3. Leg hier vervolgens 1 plakje bacon op
 4. Smeer het in met de barbecuesaus
 5. Vervolgens leg je het andere plakje bacon hier kruislings overheen
 6. Vul de bakvorm  tot 3/4e met Pulled Pork
 7. Bestrooi dit met je favoriete barbecue Rub.
 8. Vouw de bacon op naar binnen en sluit het bladerdeeg tot 1 geheel
 9. Prik enkele gaatjes in de muffin
 10. Grill het nu ongeveer 20 minuten op 200 graden op de barbecue
 11. Eet smakelijk!

Recept & foto's door Mele Best