Hoewel de kleuren wit, grijs en paars nog altijd de meest gebruikte kleuren zijn in de tuin, bemerken we ook een nieuwe trend in het kleurgebruik: het pastelpalet. Wil je dit voorjaar ook genieten van zachte, lichte pasteltinten in de tuin? Doe dan je voordeel met de inspiratie uit dit artikel, waarin we vijf pastel musthaves uitlichten.

Pastel barbecue

Nu het langzaam aan weer voorjaar begint te worden, komt ook het barbecueseizoen dichterbij. Een barbecue mag dus niet ontbreken in de tuin. Met name de barbecues van Weber zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder ook enkele pastelkleuren. Zo matcht deze lentegroene kogelbarbecue goed met de andere pasteltinten in je tuin. Het kogelvormige model zorgt daarnaast voor een perfecte luchtcirculatie, voor heerlijk malse gerechten.

pastel barbecue

Pastel meubels

Om lekker te relaxen in de tuin, is een comfortabele zithoek onmisbaar. Hiervoor is er enorm veel tuinmeubilair verkrijgbaar. Ook voor de pasteltuin zijn er genoeg meubels te vinden. Denk aan lentegroene stoelen, zachtblauwe bijzettafeltjes en lichtroze poefen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om houten tuinmeubels te verven in je favoriete pastelkleur.

pastel tuinmeubels

Pastel kussens

Om comfortabel plaats te kunnen nemen op je nieuwe pastelmeubels, heb je ook enkele kussens nodig. Ook deze zijn er in vele pastelkleuren. Je hebt de keuze uit kussens met een egale kleur, maar ook uit kussens met vrolijke dessins en patronen, bestaande uit meerdere kleuren. Door het grote aanbod valt er genoeg te combineren. Wees dus creatief met een aantal verrassende kleurcombinaties.

Pastel accessoires

Aangezien pasteltinten steeds populairder worden in de tuin zijn er enorm veel tuinaccessoires verkrijgbaar in deze kleuren. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke kandelaars met kleurrijke kaarsen erin. Of wat dacht je van een collectie pastelkleurige bloempotten? Dergelijke bloempotten zijn een mooie vervanging van de al jaren populaire terracottapotten. Net als bij tuinmeubels, geldt ook voor accessoires en decoraties dat je ze zelf in je favoriete pasteltinten kunt verven.

pastel tuinaccessoires

Pastel bloemen

Om de pasteltuin helemaal compleet te maken, mag een mooi pastelborder uiteraard niet ontbreken. Kies voor vaste planten om elk jaar weer te genieten van vrolijke pasteltinten in de tuin. Voorbeelden van dit soort planten zijn de Lythrum salicaria (Blush), de Achillea millefolium (Cerise Queen), de Phlox (Bright Eyes), de Gypsophila paniculata, de Erigeron (Rosa Juwel), de Sedum (Matrona) en de Geranium magnificum.

pastel bloemen