Vakantie voorbij? Zo houd je dat heerlijke gevoel wat langer vast

Vakantie voorbij? Zo houd je dat heerlijke gevoel wat langer vast


Wakker worden zonder wekker, iedere dag beginnen met een vers ontbijt in de frisse buitenlucht en je geen moment druk maken om de tijd: wat is vakantie toch fijn! Veel scholen zijn inmiddels begonnen en ook op kantoor is iedereen weer terug van weggeweest. Zit jouw vakantie er ook op? Lees dan snel onze blog voor tips om dat heerlijke vakantiegevoel nog even vast te houden!

vakantie

Houd de herinneringen levend en maak een mooi fotoalbum

Nu we allemaal een smartphone hebben, komen we meestal thuis met tientallen vakantiefoto’s. Vaak doen we hier vervolgens niets meer mee. Terwijl je, al bladerend door een stapel vakantiekiekjes spontaan weer het gevoel krijgt even terug te zijn. Plan daarom een middagje in om een mooi fotoalbum van je vakantie in elkaar te zetten. Strijk neer in je loungeset in de tuin, pak je digitale foto’s erbij en uitzoeken maar! Kies de mooiste foto’s waar je goede herinneringen aan hebt en print ze vervolgens uit. Je zult merken dat je spontaan een glimlach op je gezicht krijgt!

Spaanse tapas, Italiaanse pizza: wat at jij deze vakantie?

Heb je tijdens de vakantie volop genoten van de lokale keuken en heb je nu al heimwee? Duik thuis dan eens de keuken in om de gerechten die je op vakantie hebt gegeten zelf te maken. Aten jullie altijd op de camping of bij het vakantiehuisje? Steek dan thuis de barbecue aan. Wanneer je de rokerige geur van gegrild vlees of vis ruikt, waan jij je zo weer in het buitenland.

barbecue

Maak een vrolijke vakantie playlist

Een andere manier om de fijne vakantie-vibe ook thuis te creëren, is het opzetten van vrolijke muziek! De zomerhit die jullie altijd opzetten tijdens het afwassen, de Franse chanson die in ieder restaurant draaide… Maak een afspeellijst van alle nummers die je tijdens de vakantie luisterde en zet deze zo vaak mogelijk op. Zo wordt het ritje naar je werk of dat rondje hardlopen na het eten extra leuk!

Boek een nieuwe vakantie om naar uit te kijken

Je eet niets anders meer dan pizza en pasta, de vakantie playlist kun je inmiddels van begin tot eind meezingen maar je wilt meer? Dan zit er natuurlijk maar één ding op: een volgende vakantie boeken! Neem er de tijd voor en ga op (online) onderzoek uit. Waar gaat jouw volgende reis heen?

Zit een nieuwe reis er de komende tijd niet in? Dan maak je het thuis gewoon extra gezellig! Hoe je optimaal geniet van een vakantie in eigen tuin, legden we uit in deze blog.

Als je veel zin hebt om de tuin in te gaan, maar nog niet de juiste meubels of accessoires hebt, ben je meer dan welkom in onze showroom. Struin op je gemak rond of laat je adviseren: wij helpen je graag bij het inrichten van jouw droomtuin. Zien we je snel?


Fonteyn TV