De zomermaanden zijn perfect om alle drukte eens langs je heen te laten gaan. Voor veel mensen is dit ook de tijd om op vakantie te gaan. Even alles loslaten en lekker in het nu leven. Gelukkig hoef je helemaal niet de deur uit voor dat heerlijke vakantiegevoel. Ook in je eigen achtertuin is het prima vertoeven. Wij geven je tips en tricks waarmee jij deze zomer optimaal kunt genieten, gewoon thuis!

vakantie-in-eigen-tuin

Zoek verkoeling in het zwembad

Als er één ding is waar we naar uitkijken deze vakantie, dan is het wel het zwembad! Actief baantjes trekken of luieren op een luchtbed: op een warme dag doe je niets liever. Wanneer je een zwembad in je tuin plaatst, is het wel heel makkelijk om dat vakantiegevoel vast te houden! Als je liever alleen in de zomer een zwembad in je tuin hebt, kun je natuurlijk kiezen voor een opzetbad. Deze zet je gemakkelijk op zodra het zonnetje tevoorschijn komt en berg je ook zo weer op wanneer het najaar voor de deur staat.

tuinmeubelen

Neem de tijd om uitgebreid in de tuin te eten

Op vakantie nemen we vaak elke avond uitgebreid de tijd om lekker lang te tafelen terwijl dat er thuis vaak bij in schiet. Plan in de zomer eens wat vaker een avond in om, met het hele gezin of met vrienden, in alle rust samen te eten. Urenlang in de keuken staan is bovendien helemaal niet nodig. Steek bijvoorbeeld de barbecue aan of vraag je gasten of zij iets lekkers willen meenemen.

Strijk neer met een boek of doe even helemaal niets

We brengen steeds meer tijd door met onze smartphones en laptops dat het zo nu en dan heel fijn is om een ‘schermpauze’ in te lassen. Zet je telefoon op stil en ga met een mooi boek in je lekkerste loungestoel zitten. Doe je liever even helemaal niets? Dat kan natuurlijk ook. Heerlijk, even met de benen omhoog in de zon relaxen!

zomeravonden

Breng de zomeravonden buiten door

Een hele avond TV kijken of op de bank hangen in de zomer? Zonde, want de tuin lonkt! De zon blijft nog lekker lang schijnen en de temperatuur blijft nog lang aangenaam en daar moeten we nu van profiteren. Steek de vuurkorf aan voor wat gezelligheid of neem plaats onder de veranda om de dag ontspannen af te sluiten. Kijk jij al uit naar je vakantie in eigen tuin? Als je jouw tuin nog klaar moet maken voor de zomer, verwelkomen we je graag in onze showroom. Hier kun je inspiratie opdoen of advies vragen aan onze specialisten. Zo tover je jouw tuin om tot een heerlijk vakantieoord!