Tuintrends voor 2019

Tuintrends voor 2019

Het nieuwe jaar is pas net begonnen en ondertussen kijken wij al reikhalzend uit naar het voorjaar: het ideale seizoen om de tuin in een nieuw jasje te steken! Nieuwe tuinmeubelen, frisse kleuren of een heel andere inrichting. Een nieuw jaar is de perfecte gelegenheid om met een schone lei te beginnen. Ben jij benieuwd wat de tuintrends voor 2019 zijn? Wij zetten de leukste voor je op een rij.

Pastelkleuren in de tuin

Kleurenexpert Pantone roept ieder jaar een andere kleur uit tot kleur van het jaar, en voor 2019 is dat living coral. De koraaltint wordt door het kleureninstituut omschreven als levendig en toch zacht, en zorgt direct voor een vrolijke uitstraling. Ook in de tuin misstaat deze zomerse tint niet. Kies bijvoorbeeld voor de loungeset Sophie Apricot van Max & Luuk in licht abrikoos-roze. Vind je pastel mooi maar kies je liever voor een andere kleur dan roze? Ook blauwtinten passen bijzonder goed in de tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Bistroset Red in fris mintgroen?

Met pastelkleurige tuinmeubelen of accessoires creëer je een gezellige tuin die levendig én trendy is!

Wellness in eigen tuin

Goed voor jezelf zorgen is heel fijn en ook erg belangrijk! Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om van hun eigen tuin een heerlijk wellness-oord te maken. Zo kun je heerlijk tot rust komen in je eigen tuin: hoe fijn is dat! Neem bijvoorbeeld een sauna of een jacuzzi. En wat denk je van van een eigen zwembad? Heerlijk baantjes trekken en aan je conditie werken of gewoon even afkoelen op een zomerse dag!

Plantenbakken 2.0

Ook leuk: steeds vaker zien we in de tuin dat planten niet langer in een gewone plantenbak worden geplaatst, maar in allerlei soorten gebruiksvoorwerpen. Van lege vogelkooitjes en mokken tot reageerbuisjes en gloeilampen: een plantenbak 2.0 kan van alles zijn. Op deze manier geef je spullen een tweede leven en daarnaast staat het natuurlijk heel leuk in je tuin!

Buitenleven

De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van het huis, en zodra de zon schijnt doen we niets liever dan heerlijk de frisse buitenlucht opzoeken. Omdat de tuin in de lente en zomer steeds vaker fungeert als tweede woonkamer, gaan we dat in 2019 ook terugzien in de inrichting van de tuin. Heb je een veranda? Maak er een gezellige plek van waar het heerlijk vertoeven is. Hoe je dat doet? Met gezellige kussens, sfeervolle lichtjes en een fijne loungeset ben je al een heel eind!

Heb jij na het lezen over de tuintrends voor 2019 zin gekregen om meteen inspiratie op te doen voor jouw eigen tuin? We zien je graag in onze showroom. Als je vragen hebt, staan onze deskundige adviseurs natuurlijk voor je klaar!Fonteyn TV