Tuintips voor in juni

Tuintips voor in juni

Het was de afgelopen dagen niet nodig om de planten water te geven, dankzij al die regen die naar beneden is gevallen. Maar na regen komt zonneschijn! En dat zorgt ervoor dat er straks weer genoeg te doen is in de tuin. Weten wat? We vertellen het je hier.

Tuintips voor het gazon

Heb je het gazon nog niet opgeknapt dit jaar? Dan is dit het aangewezen moment! Verwijder alle plekken die aan vernieuwing toe zijn en zaai deze opnieuw in. Je kunt ook op maat gesneden graszoden leggen om direct resultaat te verkrijgen. In de maand juni kan de grasmaaier weer flink aan het werk gezet worden. Afhankelijk van het weer en de snelheid waarmee het gazon groeit, kun je het gras zo’n één à twee keer per week maaien.Gedurende droge periodes hoef je het gras minder vaak te maaien; het is dan beter om het gras wat langer te houden. Om het gazon zo mooi mogelijk te houden, adviseren we om het maaiwerk te plannen in de avonduren. Gebruik je een handgrasmaaier? Maak deze dan na gebruik direct schoon, zodat de wielen soepel blijven rollen.

Tuintips voor in juni

Tuintips voor de planten

In de maand juni is het belangrijk om in periodes van droogte goed te sproeien in de tuin. Het is effectiever om eenmaal per week een paar uur lang te sproeien dan elke dag een kwartier. Sproei ook vooral in de avonduren, zodat er zo min mogelijk water verdampt. Loopt de temperatuur op, dan hebben ook de kamerplanten meer water nodig. In periodes van regen is het verstandig om deze kamerplanten ook even buiten te zetten. De temperatuur is hoog genoeg, de planten frissen ervan op en al het stof wordt van het blad afgespoeld.

Tuintips voor het snoeien

Na 21 juni, de langste dag van het jaar, krijgt alle beplanting in de tuin een groeispurt. Heesters, buxus en hagen kunnen dan ook het best vóór deze periode worden teruggesnoeid, zodat ze daarna weer mooi kunnen uitlopen. Je kunt ze het beste snoeien gedurende bewolkt weer; de snoeiwonden genezen dan beter.Fonteyn TV