Tuintips voor in december

Tuintips voor in december

De winter wil maar niet op gang komen. December 2015 is hard op weg om de warmste ooit te worden. Toch ontkomen we er niet aan dat het kouder wordt. Daar moet de tuin op voorbereid zijn. Lees hier welke tuinklussen er deze maand belangrijk zijn.

Er is van vorst nog geen sprake, maar mocht het zo ver zijn, hou dan rekening met onderstaande tips voor in je tuin.

Tuintips voor het gazon

Probeer als het vriest zo min mogelijk over het gazon te lopen. Hiermee voorkom je dat het gazon schade oploopt en lichte plekken vertoont. Haal daarnaast al het laatste herfstblad van je gazon. Gras dat onder blad licht, krijgt namelijk onvoldoende zonlicht, wat kale plekken en schimmelziektes als gevolg kan hebben.

Tuintips voor de vijver

Heb je een ondiepe vijver in je tuin, overweeg dan om de vijverplanten binnenshuis te laten overwinteren. Aangezien een ondiepe vijver sneller bevriest, lopen deze  planten meer risico om ook te bevriezen. Licht er sneeuw op de bevroren vijver, veeg dit er dan vanaf. Met een sneeuwlaag op de vijver komt er namelijk onvoldoende licht bij het water. Ook is het aan te raden om een luchtpomp aan te brengen, als dit nog niet is gebeurd. Hiermee houd je de kwaliteit van het vijverwater zo goed mogelijk, waardoor ook de vissen gezond de winter doorkomen.

Overige tuintips

Laat voordat het begint met vriezen de tuinslang leeglopen en rol hem op. Hiermee voorkom je dat de tuinslang kapot vriest. Zo lang het nog niet vriest kun je overigens rustig doorgaan met het planten van bloembollen. Daarnaast kun je de tuin aankleden met een vogelhuisje, appels, pindaslingers en vetbollen om de vogels tegemoet te komen deze maand. Breng je tuin daarnaast in de kerstsfeer door een kerstboom op te tuigen en te zorgen voor voldoende licht en kerstaccessoires. Wel zo gezellig.

tuintips decemberFonteyn TV