Tuintips november

Tuintips november

De herfst is inmiddels alweer in een vergevorderd stadium. En dat zien we terug in de natuur, waar rode, oranje en goudbruine tinten steeds meer de overhand krijgen. Ook in de tuin is de herfst niet onopgemerkt gebleven. Om hier optimaal van de herfst te kunnen blijven genieten, geven we je hier de belangrijkste tuintips van deze maand.

Het belangrijkste werk zal deze maand bestaan uit het bijeen harken van al het gevallen herfstblad. Het is om meerdere redenen belangrijk om dit niet te laten liggen. Zo kunnen ze gele plekken veroorzaken op je gazon en kun je er op je terras over uitglijden. Je kunt de bladeren gerust je border in harken. Zo blijven je planten warm tijdens vorst. Benieuwd naar wat je nog meer kan doen voor een mooie herfstborder? Lees dan onderstaande tuintips.

tuintips november

Tuintips voor de border

Wil je kunnen blijven genieten van een bloeiende border? Plant dan winterviooltjes. Hierdoor blijft je tuin er ook gedurende deze donkere dagen fleurig uitzien. Ook herfstasters en winterjasmijn misstaan dit seizoen niet in je border. Je kunt al je vaste planten bedekken met bladeren of met compost om ze te beschermen tegen vorst. Bewaar de vorstgevoelige planten in huis. Zo lang het nog niet stevig vriest, kun je gewoon voorjaarsbollen blijven planten.

Overige tuintips

Hoewel nu nog alle warmterecords verbroken lijken te worden, wordt het op den duur toch echt flink kouder. Denk er tegen die tijd aan om de buitenkraan af te sluiten om bevriezing te voorkomen. Maak daarnaast de tuin zoveel mogelijk winterklaar door de tuin op te ruimen en de tuinmeubelen op te bergen. Om toch voor zoveel mogelijk gezelligheid te zorgen, kun je je tuin decoreren met een sfeervolle tuinposter. Houd je van vogels in je tuin? Zorg dan voor voldoende nestkastjes en vetbollen.Fonteyn TV