Tuinmeubelen beschermen in de winter

Tuinmeubelen beschermen in de winter

Laat jij jouw tuinmeubelen deze winter buiten laten staan of is het toch beter om ze op te bergen in een tuinhuis, garage of schuur?  Wij zetten een aantal tuinmeubel tips voor deze winter op een rijtje:

Houten tuinmeubelen beschermen in de winter

Zacht houten tuinmeubelen van vuren en grenen moeten in de winter worden opgeborgen. Zet deze tuinmeubels liever niet op een warme, droge plaats omdat het hout hierdoor uitdroogt. Zorg voor een opbergruimte met voldoende ventilatie.

Dek houten tuinmeubelen niet af met plastic! Hierdoor kan het hout gaan rotten of schimmelen. Harthouten tuinmeubels kunnen in de winter wel gewoon buiten blijven staan.

Winterse barbecue

Kunststof tuinmeubelen buiten laten staan

Tuinmeubelen van kunststof mogen het hele jaar buiten blijven staan. Toch blijven deze meubels wel langer mooi wanneer je ze in de winter binnen zet of bedekt met een tuinmeubelhoes. Zo voorkom je verkleuring en verwering.

Rotan en bamboe tuinmeubelen naar binnen

Tuinmeubelen van rotan of bamboe beschikken vaak over een beschermende laklaag. Om deze optimaal te houden kun je deze meubels in de winter het beste binnen zetten.

Tuinmeubelen beschermen

Metaal en aluminium tuinmeubelen 

Metalen tuinmeubelen mogen de hele winter buiten blijven staan. Dit materiaal vraagt nauwelijks onderhoud, mits het goed gelakt is. Tuinmeubels van aluminium zijn ook onderhoudsvriendelijk en mogen het hele jaar buiten staan.Fonteyn TV