Tuinmeubelen beschermen in de winter

Tuinmeubelen beschermen in de winter

Voor sommige tuinmeubelen is het verstandig deze extra te beschermen in de winter. Dat kan door ze binnen in de schuur, garage of tuinhuis op te bergen. Of door de tuinmeubelen te beschermen met een beits of afschermhoes. Hoe en of jij jouw tuinmeubels in de winter moet beschermen, hangt ook af van het type materiaal. Hieronder zetten we de diverse typen tuinmeubels voor je op een rijtje met tips voor de wintermaanden.

Houten tuinmeubelen in de winter

Tuinmeubels gemaakt van zachte houttypes zoals vuren of grenen kan je tijdens de winter het beste wel binnen opbergen. Plaats ze op een droge, warme plaats zodat het hout niet kan uitdrogen. Het is ook belangrijk dat de ruimte waarin ze staan voldoende ventilatie heeft. Dek houten tuinmeubelen in de winter niet af met plastic. Hierdoor kan het hout gaan rotten of schimmelen. Heb je harthouten of teak tuinmeubels? Deze mogen tijdens de winter gewoon buiten blijven staan.tuinmeubelen winter

Kunststof tuinmeubelen tijdens de winter

Het prettige van kunststof tuinmeubelen is dat deze tijdens de winter prima buiten mogen blijven staan. Natuurlijk blijft het materiaal wel langer mooi als je ze afdekt of als je ze plaats onder bijvoorbeeld een afdakje. Ze kunnen goed worden afgedekt met een speciale tuinmeubelhoes. Dit voorkomt verkleuring en verwering door de weerselementen tijdens de koude wintermaanden.

Rotan, riet of bamboe tuinmeubels binnen opbergen

Tuinmeubelen gemaakt van rotan, riet of bamboe zijn vaak kwetsbaar voor vorst en (winterse) neerslag. Ondanks dat veel van dit soort meubels een beschermlaag hebben, raden wij toch aan ze binnen te plaatsen tijdens de winter. Het materiaal kan zo niet verbuigen of in het uiterste geval breken, door hevige vorst bijvoorbeeld. Kunststof gevlochten tuinmeubels, van wicker, is wel iets beter bestand tegen de winterse invloeden.

Metalen, rvs en aluminium tuinmeubelen

Tuinmeubels gemaakt van metalen, rvs of aluminium zijn goed bestand tegen vorst en winterse neerslag. Deze kunnen daarom in principe gewoon buiten in de tuin blijven staan.


Fonteyn TV