Heb jij ook van die fijne tuinkussens op je tuinset of loungeset liggen? Ze geven je tuinmeubilair net die extra sfeer en comfort. Natuurlijk wil je jouw tuinkussens het liefste zo lang mogelijk schoon en mooi houden. Hieronder geven wij je een aantal onderhoud- en schoonmaaktips waarmee je dit kan bereiken.

Belangrijk is in ieder geval dat je een vlekje altijd direct verwijderd met een natte doek of zachte borstel. Bepaal vooraf waarvan je tuinkussens zijn gemaakt. De meeste tuinkussens zijn gemaakt met materialen die beschermen tegen zon en andere weersinvloeden. Denk aan acryl, polyester of vinyl.

Tuinkussen schoonmaken

Tuinkussens schoonmaken met 9 tips:

1. Gebruik je reinigingsmiddelen om een vlek uit je tuinkussen te krijgen? Lees dan altijd goed het wasvoorschrift op het label van je kussen. Niet alle textiel is goed bestand tegen alle reinigingsmiddelen.

2. Heb je je tuinkussens gewassen of schoongemaakt en zijn ze nog nat of vochtig? Leg ze dan liever niet in de felle zon te drogen. Hierdoor kunnen ze eerder verkleuren.

3. Gebruik je je tuinkussens niet tijdens de herfst of winter? Plaats ze dan op een droge, goed geventileerde plek zodat ze het seizoen er op ook mooi zijn.

4. Let op met bleekhoudende middelen. Ook wanneer je bijvoorbeeld je terras gaat schoonmaken. Spetters van water met bleek kunnen op je tuinkussens terecht komen.

Tuinkussen schoon maken

5. Niet alle tuinkussens zijn geschikt voor de wasmachine. Hierdoor kan de waterafstotende laag namelijk van het kussen worden aangetast.

6. Behandel tuinkussens met een speciale impregneerspray. Hiermee kun je jouw kussens water- en vlekafstotend maken.

7. Veel tuinkussens zijn gevoelig voor zonnebrandcrèmes en olie. Bedek je tuinkussens met een handdoek als je gaat zonnebaden.

8. Acryl tuinkussens maak je het beste schoon met water, een spons en een milde afwasmiddel. Polyester en vinyl was je met water, zeep en een plastic borstel.

9. Gebruik een speciale textiel cleaner, zoals de Multi-Surface Cleaner van 5 Seasons Outdoor.