Veel mensen hebben thuis een extra ruimte over. Handig om bijvoorbeeld in te richten als gastenkamer, speelkamer of computerkamer. Maar is er dan nog wel plaats voor een thuiswerker? Het tuinkantoor biedt uitkomst voor thuiswerkenden met beperkte ruimte.


Waarom kiezen voor een tuinkantoor?

Een tuinkantoor zorgt voor je eigen ‘werkeiland’ midden in je achtertuin. Binnen een minuut kom je aan op kantoor om in volle concentratie aan het werk te gaan. Kies met een tuinkantoor voor extra structuur dankzij een duidelijke scheiding tussen werk en privé. Werkstress laat u voortaan achter op kantoor.

Het tuinkantoor biedt bovendien een professionele ruimte om klanten in te ontvangen. ‘Ziet de woning er netjes uit?’ of ‘maken de kinderen teveel kabaal?’ zijn vragen die u niet langer bezig zullen houden. Begeleid uw klanten via de tuin naar uw professionele tuinkantoor voor een goed gesprek.


Een tuinkantoor inrichten: waar let u op?

Bij het kiezen en inrichten van een tuinkantoor zijn er verschillende punten waar je op moet letten. Denk goed over de punten na zodat je een tuinkantoor kiest die voldoet aan al je wensen. Waar je aan moet denken voor het aanschaffen van een tuinkantoor?

  1. Zorg voor een goede lichtinval en belichting van het tuinkantoor.
  2. Kies voor een goed geïsoleerd tuinkantoor om op energiekosten te besparen.
  3. Controleer of stroomtoevoer mogelijk is op de plaats waarop je het tuinkantoor wil plaatsen.
  4. Controleer of het draadloos internet reikt tot de plaats waarop het tuinkantoor komt te staan.

Heb je al deze punten doorlopen? Dan is het tijd om over te gaan tot het plaatsen van je eigen tuinkantoor. Voortaan ‘pendel’ je iedere dag tussen woning en tuinkantoor.