Tuinhuis & sauna in één

Tuinhuis & sauna in één

Een sauna geeft warmte en zorgt voor de ultieme ontspanning. Een tuinhuisje ruimt je tuin op. Deze twee zijn ook nog eens goed te combineren. Zo spaar je niet alleen ruimte in je tuin, maar heb je ook de vrijheid om op je gemak uit te rusten na een bezoek aan de sauna. Ontdek in dit artikel de mogelijkheden van een tuinhuis en sauna in één!

Buitensauna voor kleine en grote tuinen

Het komt steeds vaker voor: mensen die hun tuinhuis omtoveren tot een buitensauna. Waarom? Met een sauna in de tuin kun je gewoon thuis, in alle rust, genieten en ontspannen. De sauna is alleen voor jou en je hoeft er niet speciaal voor de deur uit. En om zo dichtbij huis te kunnen genieten, hoef je niet eens een grote tuin te hebben. Een tuinhuis van 2,5 bij 2,5 meter voldoet voor een sauna. Wil je het wel groots aanpakken? Dat kan natuurlijk ook. Zo biedt een groter tuinhuis je meer opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van extra ruimte voor een omkleedhokje, een douche, fitnessapparaat, Jacuzzi® of zelfs een zwembad? Plaats buiten comfortabele tuinstoelen om tussendoor of achteraf heerlijk op uit te rusten. Je sauna in de tuin wordt zo een echt wellnessresort. sauna

Tips voor een tuinhuis en sauna in één

Lees voor het plaatsen van een buitensauna de onderstaande tips

  • Er zijn complete sauna huisjes, maar je kunt er ook voor kiezen om een tuinhuis aan te schaffen en later je sauna in het tuinhuis te laten plaatsen. Handig, want zo hoef je niet alles in één keer aan te schaffen en zit je ook niet vast aan standaard maten.
  • Je kunt van je buitensauna eenvoudig een echte ontspanningsruimte maken. Denk dan wel aan accessoires zoals handdoek haakjes voor je handdoeken en badjas, een handig bankje om je kleren op te leggen, een douche of bad om je af te kunnen spoelen en een kraan om af en toe een wat water te kunnen dringen.
  • Bestel je online of in de showroom een sauna tuinhuis? Let er dan wel op dat alle verschillende onderdelen worden bijgeleverd. Denk bijvoorbeeld aan de sauna kachel, lampen, banken, rugleuningen e.d.
  • Slim is het om je tuinhuisje goed te isoleren. Dit geldt voor de wanden, het dak, de vloer en de eventuele ramen.
  • Controleer altijd wel even bij de gemeente of je een bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van een sauna tuinhuis.

Veel ontspanning gewenst in je eigen buitensauna!Fonteyn TV