Een tuinhuis kun je voor vele doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een inspirerend atelier, een gezellige speelruimte, een rustig kantoor, of een sfeervol gastenverblijf. Het is allemaal mogelijk met een tuinhuis van gemiddeld formaat. Je hebt verder slechts een beetje gevoel voor inrichting nodig om het tuinhuis ieder denkbare functie te geven.

Wel is het belangrijk dat het ook in de herfst en de winter lekker warm blijft in het tuinhuis om er ook dan gebruik van te kunnen maken. Zorg daarom altijd voor goede isolatie. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf je tuinhuis kunt isoleren.

Tuinhuisje warm houden

Wanden tuinhuis isoleren

Om de temperatuur in het tuinhuis aangenaam te houden, is het belangrijk om de wanden te isoleren. Gebruik hiervoor glaswollen of steenwollen matten. Breng over deze matten een laag dampdichte folie aan om te voorkomen dat de vochtige of warme lucht uit je tuinhuis condenseert in het isolatiemateriaal. Plaats over het folie een dunne binnenmuur van bijvoorbeeld houten platen of gipsplaten. Deze kun je overschilderen of behangen in een stijl naar keuze. 

Tuinhuis isolatie

Vloer tuinhuis isoleren

De vloer kun je het best isoleren voor plaatsing van het tuinhuis. De meeste tuinhuizen worden geïnstalleerd op een betonplaat. De vloer kun je aan de binnenkant isoleren door isolatiemateriaal aan te brengen tussen dunne houten latten/balken. Dit kun je dan afdekken met een nieuwe houten vloer.

Het is verstandig om bij de aanschaf van een nieuw tuinhuis op de isolatiewaarden te letten. Een tuinhuis kan je bij Fonteyn volledig op maat bestellen. Ben je van plan om het tuinhuis te isoleren? Geef dit dan aan bij de adviseur. Hij kan je hierover goed informeren.