5 Simpele tuin ideeën voor 2013

5 Simpele tuin ideeën voor 2013

Tuin ideeën – De feestdagen zijn er al bijna. En wat vliegt de tijd! Voor dat je het weet zitten we al weer in de koude en lange januari en februari maanden. Misschien ben jij ook iemand die dan alvast leuke tuin plannen smeed voor in het nieuwe jaar? Want in de lente van 2013 mogen we weer volop aan de slag in onze tuintjes en op onze balkonnetjes. Tijd voor wat leuke tuin ideeën!

Tuin ideeën – 1 De verticale tuin

Een verticale tuin is ideaal als sfeermaker maar ook als oplossing voor eigenaren van kleine tuintjes en balkons. Een verticale tuin is een mooie groene muur, of een object dat je tegen de muur kunt plaatsen. Zo heb je het hele jaar plezier van plantjes en kruiden op weinig oppervlakte. Je kunt een verticale tuin zelf maken, of bakken of systemen aanschaffen bij tuincentra.Verticaal tuinieren

Tuin ideeën – 2 De makkelijke en kleine moestuin

Een moestuin in de tuin is voor velen een droom. Misschien denk je: ik heb daar toch geen ruimte of tijd voor? Tegenwoordig gaat dat veel makkelijker! Met de makkelijke en kleine moestuin kan iedereen een moestuintje starten. Probeer eerst wat makkelijke groenten, fruit en kruiden uit. Een trend is de vierkante moestuin bak met vierkante vakken. Ideaal en mooi voor in iedere tuin!

Tuinieren

Tuin ideeën – 3 Waterplantjes en vogelbadjes

Mis je een vijver in de tuin, maar wil je wel genieten van mooie waterplanten? Ga dan aan de slag met leuke schalen, bakken en kuipen! Dit tuin idee sluit helemaal aan bij de tuintrend van 2013! Perfect ook voor op het balkon. Leuk om te vullen met kleine waterlelies en siergras. Zo’n waterbak is daarbij erg fijn voor de vogeltjes die hier een lekker badje in kunnen nemen.

Waterplanten

Tuin ideeën – 4 Duurzaam: zelf compost maken

Door zelf compost te maken bespaar je geld en draag je bij aan het milieu. Creëer een afgelegen plek in de tuin die ruimte biedt voor compost. Hier verzamel je snoeihout, aardappelschillen en andere resten van groenten en fruit. Met je zelfgemaakte compost kun jij zorgen voor een waardevolle voedingsbron voor planten in jouw tuin. Compost kun je ook bewaren in een speciale emmer of bak.

Compost maken

Tuin ideeën - 5 DIY plantenbakken

Plantenbakken of potten zijn best een investering. Misschien wil jij jouw tuin of balkon in 2013 een nieuwe look geven? Ga dan zelf eens aan de slag met verf, steentjes en beton. Geef je potten of een deel daarvan eens een super felle kleur, geheel in lijn met de tuintrends voor 2013. Natuurlijk kun je zelf ook een plantenbak of pot maken! Giet bijvoorbeeld een trendy pot uit cement.

PlantenbakkenFonteyn TV