Tips voor een duurzame tuin

Tips voor een duurzame tuin

tuinmeubelen Op 10 oktober vindt de tiende editie plaats van de Dag van de Duurzaamheid. De initiatiefnemer van het evenement, stichting Urgenda, heeft de dag in het leven geroepen om duurzame initiatieven in het zonnetje te zetten en tegelijkertijd mensen te stimuleren om ook duurzamer te leven. Wil jij ook je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? Je hoeft heus niet drastisch het roer om te gooien: kleine aanpassingen helpen vaak al. In deze blog geven wij je handige tips voor een duurzame tuin!

Kies voor duurzame tuinmeubelen

Wil je jouw tuin duurzaam inrichten, dan is het belangrijk om te kiezen voor duurzame tuinmeubelen. Dat betekent dat de tuinmeubelen die je uitzoekt van goede kwaliteit moeten zijn zodat ze lang meegaan. Daarnaast is het ook goed om te letten op de materialen waarvan jouw tuinmeubelen gemaakt zijn. Voor verschillende materiaalsoorten bestaan keurmerken die aangeven dat iets op duurzame wijze is geproduceerd. Zijn je tuinmeubelen gemaakt van hout? Let dan op of deze het FSC-keurmerk bevatten: een certificaat dat aangeeft dat het hout dat je in handen hebt op verantwoorde wijze is gekapt.

Kweek je eigen groente en fruit in een moestuin

Zelf groenten en fruit kweken in een moestuin is een duurzamere optie dan kopen in de supermarkt. Allereerst hoeft het eten niet te worden getransporteerd, en daarnaast hoeven er geen chemische bestrijdingsmiddelen ingezet te worden. En bezig zijn in je moestuin is behalve duurzaam natuurlijk ook nog eens heel leuk! tuinmeubelen

Bestrijd onkruid op natuurlijke wijze

Als je last hebt van onkruid in je tuin en hiermee wilt afrekenen, is het belangrijk om regelmatig te wieden. Zorg ervoor dat je altijd de wortels verwijdert om te voorkomen dat het onkruid opnieuw gaat groeien. Het is belangrijk om grondig te werk te gaan - kleine wortels die achterblijven kunnen anders ook weer uitgroeien. Is al het onkruid verwijderd, dan wil je natuurlijk dat je tuin niet weer wordt overwoekerd. Een manier waarop je dit kunt doen, is door het planten van een zogenaamde ‘bodembedekker’. Deze planten zorgen er namelijk voor dat onkruid zich niet opnieuw kan verspreiden.

Verwelkom insecten in je tuin

Insecten zijn ontzettend nuttig. Ze zijn onmisbaar voor een gebalanceerd ecosysteem, en daarom verdienen deze dieren absoluut een plekje in jouw tuin. Plant bloemen die insecten aantrekken of neem een zogenaamd ‘insectenhotel’. Als je jouw tuin insectvriendelijk inricht, haal je niet alleen biodiversiteit naar jouw tuin, maar help je de natuur ook gelijk een handje.

Ben jij klaar om jouw tuin om te toveren tot een duurzame plek? Wij helpen je graag! Kom langs in onze showroom en bekijk ons assortiment duurzame, kwalitatieve tuinmeubelen en accessoires!


Fonteyn TV