Tips om te ontspannen vlak voor de feestdagen

Tips om te ontspannen vlak voor de feestdagen

December is voor velen the most wonderful time of the year. De prachtig versierde kerstboom, een knisperend haardvuur en de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengt maken van deze maand een gezellige tijd! Behalve heel gezellig is december ook een drukke maand waarin veel geregeld moet worden; van het kopen van cadeautjes tot het voorbereiden van het kerstdiner. Daarom is het extra belangrijk om vlak voor de feestdagen aanbreken ook genoeg tijd te nemen om te ontspannen. Ben jij benieuwd hoe je weer helemaal in zen-modus kunt komen? Lees snel verder voor onze tips!

Probeer alle inkopen op één dag te doen

Kerstinkopen doen kan flink wat tijd in beslag nemen, en het is dan ook slim om hier een dag voor uit te trekken. Maak van tevoren een lijstje van alles wat je nodig hebt, en shoppen maar. Op die manier kun je efficiënt inkopen doen in plaats van urenlang rond te snuffelen en uiteindelijk met lege handen thuis te komen. Op die manier houd je veel meer tijd over, en die kun je natuurlijk gebruiken om iets leuks te gaan doen!

Plan momenten van ontspanning die niet veel tijd kosten

Zo vlak voor het einde van het jaar lijken de dagen voorbij te vliegen. Daardoor denk je misschien dat er helemaal geen tijd is om even wat me time in te plannen. Niets is minder waar! Momenten van ontspanning hoeven namelijk echt niet heel lang te duren. Sterker nog, vaak is het juist effectiever om korte ontspanmomenten te plannen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een kwartiertje in de sauna aan het eind van een drukke dag? De perfecte manier om weer even tot jezelf te komen. Als je last hebt van stramme spieren, kun je ook kiezen voor de infraroodsauna. Dankzij de diepgaande werking van de stralers zul je merken dat je spierpijn direct wordt verlicht. Andere dingen die je kunt doen om te ontspannen, zijn bijvoorbeeld meditatiesessies of een paar hoofdstukken lezen van een mooi boek

Zoek de frisse buitenlucht op

Of je nu een boswandeling gaat maken of even onder de veranda gaat zitten om te genieten van je eigen tuin: niets werkt zo ontspannend als de frisse buitenlucht! Daarom is het heel belangrijk om in deze drukke maand lekker vaak naar buiten te gaan. Bovendien zul je merken dat een blokje om vaak ook veel nieuwe inspiratie oplevert!

We hopen dat je met behulp van deze tips heerlijk ontspannen de feestdagen tegemoet gaat. Wij wensen je alvast een heerlijke tijd toe! Is jouw tuin nu toe aan een frisse look zodat het een plek wordt waar je nog fijner tot rust kunt komen? Dan verwelkomen we je graag in onze showroom!Fonteyn TV