Tips om je tuin herfstklaar te maken

Tips om je tuin herfstklaar te maken

herfst Deze week markeert het officiële begin van de herfst. Dat betekent dat het weer tijd is om het gezellig te maken in huis, zodat je je op druilerige dagen lekker kunt terugtrekken. Ook in de tuin moet het nodige gebeuren nu de zomer op zijn retour is. Met herfstweer op komst wil je natuurlijk wel dat jouw tuin goed voorbereid is, zodat jouw bloemen, planten, tuinmeubelen en andere tuinattributen er klaar voor zijn. Vandaag zetten we daarom wat tips op een rij om jouw tuin herfstklaar te maken!

Berg je zomeritems op

Nu de warme dagen achter ons liggen, is het tijd om items die je enkel in de zomer gebruikt weer op te bergen of goed af te schermen. Gereedschappen die je toch niet meer gaat gebruiken kun je bijvoorbeeld wegstoppen in een mooie Biohort HobbyBox. Heb je een tuinhuis? Dat is natuurlijk ook een ideale opslagplaats! Je tuinmeubelen dek je netjes af met een waterafstotende loungesethoes. Zo blijven je meubelen langer mooi! Heb je een zwembad in je tuin? Vergeet dan niet om deze ook af te dekken.

Geef je gazon extra aandacht

Voordat de gure herfstdagen aanbreken, is het belangrijk om je gazon nog een keer extra te verzorgen. Hoe je dat doet? Zorg er allereerst voor dat er geen bladeren op het gras liggen. Wanneer dat het geval is, sluit je het gazon namelijk licht- en luchtdicht af en dat is niet de bedoeling. Houd het gazon dus de hele herfst lang bladvrij! Daarnaast raden we aan om je gazon in oktober nog een laatste keer te maaien voor het winter wordt. In deze periode groeit je gras namelijk niet meer zo hard. Maai het gras echter niet te kort (niet minder dan zo’n 5 centimeter) om te voorkomen dat er onkruid en mos op je gazon gaat groeien.

Plant alvast bollen voor het voorjaar

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat is al helemaal het geval in de tuin! Wil je komend voorjaar genieten van tuin vol kleur en vrolijkheid? Plant deze herfst dan alvast bloembollen. Het is belangrijk dat de bloembollen worden geplant als het weer nog niet al te koud is, zodat ze kunnen aansterken voor de winter begint. Bollen die je rond oktober kunt planten, zijn bijvoorbeeld tulpen, krokussen en hyacinten. lente

Maak het gezellig onder de veranda

Als het weer het toelaat, kan het ook in de herfst heerlijk zijn om tijd buiten door te brengen. Zoek beschutting onder de veranda en zet de terrasverwarming aan. Haal die glühwein en warme chocolademelk maar tevoorschijn! Onder de veranda genieten jullie van de frisse buitenlucht maar zijn jullie tegelijkertijd goed beschermd tegen regen en wind. Ideaal dus!

Heb jij al zin om de tuin in te gaan en alles herfstklaar te maken? Als je nog op zoek bent naar accessoires die je hierbij kunnen helpen, ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom!Fonteyn TV