Tips en tricks voor de perfecte barbecue

Tips en tricks voor de perfecte barbecue

perfecte-barbecue

Er gaat niets boven een gezellige barbecue op een zwoele zomeravond! Nu de warmste maanden van het jaar weer voor de deur staan, is het barbecue-seizoen dan ook officieel aangebroken. Barbecueën is een echte kunst en wij gaan je helpen deze tot in de puntjes te beheersen. Lees dus snel verder voor onze tips en tricks om de perfecte barbecue te organiseren!

Geduld is een schone zaak...

Wanneer je jouw barbecue hebt ontstoken, is het verleidelijk om direct al je eten op de grill te leggen. Toch loont het om geduld te hebben wanneer je achter de barbecue plaatsneemt. Het is belangrijk dat de barbecue een juiste temperatuur heeft, dus houd rekening met zeker een halfuur tot een uur wachttijd. Wanneer je barbecuet met houtskool kun je de kleur van de kolen gebruiken als maatstaf. Zijn ze bijna grijs van kleur? Dan is het moment aangebroken om je hamlapjes, satéstokjes en ander lekkers op de grill te leggen.

Geef het vlees de tijd om gaar te worden

Wanneer je eten eenmaal op de barbecue ligt, is het verleidelijk om het vlees vaak om te draaien om te bekijken of er al een mooi bruin kleurtje verschijnt. Weersta de verleiding en geef het vlees de tijd om gaar te worden. Dat bruine kleurtje komt dan vanzelf wel! Nog een tip: gebruik voor het draaien van je vlees een tang in plaats van een vork. Zo blijft het vlees namelijk het meest mals en sappig.

green-egg

Houd rekening met de verschillende gaartijden van je vleessoorten

Niet iedere vleessoort doet er even lang over om goed gaar te worden en dat is dan ook iets waar je absoluut rekening mee moet houden tijdens het barbecueën. Een manier om hiermee om te gaan, is het werken met zogenaamde ‘zones’. Werk je met een houtskoolbarbecue dan is het slim om je kolen ongelijkmatig te verdelen. Op die manier wordt het namelijk niet overal even heet. Vlees dat sneller gaart, kun je op een deel van het rooster plaatsen waar minder kolen liggen en bij vlees dat juist langer moet garen doe je precies het tegenovergestelde.

Verras je gasten eens met iets anders dan vlees, vis en groenten

Waar de eerder genoemde tips vooral ingingen op hoe je moet barbecueën, gaan we hier in op wat je zoal kunt barbecueën. Vlees, vis of een lekker stukje groente doen het altijd goed, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk! Leg bijvoorbeeld eens wat fruit op het rooster voor de afwisseling. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde ananas, afgemaakt met een heerlijk laagje kaneel (en eventueel wat suiker)? Ook mango, peer en perzik lenen zich bijzonder goed voor een frisse BBQ-variatie!Heb jij al zin gekregen in je volgende barbecue? Met onze tips hebben we je hopelijk een stuk op weg geholpen!Wil je een echte grillmaster worden? Dan is het volgen van een workshop aan de enige echte Fonteyn Barbecue Academy iets voor jou! Kies de workshop die bij jou past en leer alles wat je moet weten om jouw vrienden en familie versteld te doen staan. We vertellen je onder andere alles wat je moet weten over de verschillende typen barbecues die er zijn, het aansteken ervan en hoe je de temperatuur van je barbecue kunt controleren.


Fonteyn TV