Tips bij het kiezen van een terrasverwarmer

Tips bij het kiezen van een terrasverwarmer

terrasverwarmer-01 Heerlijk knus onder de veranda zitten met een kop thee of warme chocolademelk: het beschrijft precies hoe een ideale middag of avond in de herfst eruit ziet! Nu we de zomer achter ons hebben gelaten, koelt het ‘s avonds soms erg af. De oplossing? Een terrasverwarmer! Met een goede terrasverwarmer tover je jouw veranda of terras om tot een fijne plek waar het ook in het najaar heerlijk vertoeven is! Wil jij deze herfst en winter genieten van een verwarmd terras? In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten om jouw ideale terrasverwarmer uit te zoeken!

Terrasverwarmer: gas of elektriciteit?

Als we het hebben over terrasverwarmers, kunnen we eigenlijk twee typen onderscheiden: terrasverwarmers die werken op gas en terrasverwarmers die werken op elektriciteit. Een groot voordeel van elektrische terrasverwarmers is dat ze in de meeste gevallen erg compact zijn. Daarnaast ervaren veel mensen dit type terrasverwarming als erg gebruiksvriendelijk. Hebben we het over terrasverwarmers die werken op gas, dan is een groot voordeel dat je deze kunt plaatsen waar je wilt. Je hebt namelijk geen stopcontact nodig om ze te laten werken. Bovendien zorgt dit type terrasverwarmer vaak voor een extra gezellige sfeer dankzij de vlam.

Hangende of staande terrasverwarming

Een belangrijk verschil dat terrasverwarmers van elkaar onderscheidt, is de manier waarop deze geplaatst worden: hangend of staand. Ga je voor een staande verwarmer, dan zal deze in de meeste gevallen op de grond worden geplaatst. Soms zijn er echter ook terrasverwarmers die speciaal zijn ontworpen om op een tafel te staan. Staande terrasverwarming is uitermate geschikt wanneer je een grotere ‘ruimte’ wilt verwarmen omdat ze vaak krachtiger zijn dan een hangende variant. Ook is het fijn dat je dit type terrasverwarmer overal kunt plaatsen, omdat deze op zichzelf staat. Een aanrader is de Outtrade Lounge Heater die niet alleen veel warmte geeft maar ook een mooie toevoeging is aan ieder terras! Wil je een terrasverwarmer die niet teveel ruimte in beslag neemt? Dan is een hangende verwarmer zoals de Outtrade Schott Safety Glass heater perfect voor jou. Hang de terrasverwarmer bijvoorbeeld op onder je veranda of plaats deze tegen de muur van je woning. Welk seizoen het ook is: zo wordt ieder moment dat je in de tuin doorbrengt aangenaam! terrasverwarmer-02

Denk hier ook nog aan bij het kiezen van een terrasverwarmer

Heb je een aantal terrasverwarmers gevonden die je mooi vindt? Voor je een exemplaar uitkiest om mee naar huis te nemen, is het verstandig om twee zaken nog goed onder de loep te nemen. Allereerst: hoe wordt de terrasverwarmer die je op het oog hebt bediend? Werkt de verwarmer met een schakelaar of misschien met een afstandsbediening? Overweeg je een staande terrasverwarmer kopen? Vraag dan na of deze is uitgerust met omvalbeveiliging. Zo geniet je extra veilig van een verwarmd terras! Wil je graag een terrasverwarmer aanschaffen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Je bent van harte welkom in onze showroom. Doe inspiratie op en krijg tegelijkertijd antwoord op al je vragen!


Fonteyn TV