Maak van je terras een bestemming

Maak van je terras een bestemming

Kan jouw terras in de tuin wel wat meer sfeer gebruiken? Of stoei je nog steeds met een leuke en praktische indeling van het terras? Met deze tips maak je van jouw terras een ware bestemming. Hier geniet jij de komende maanden volop en in alle rust van de tuin.

Privacy op het terras

Of je nu met het gezin aan het eten bent, of geniet van een goed boek; niet iedereen vindt het prettig als de buren meekijken naar elke beweging. Creëer daarom privacy op het terras. Dat kan met een grote parasol, maar ook permanent door het planten van hoge struiken of kleine bomen op strategische plekken. Slechts één of twee kunnen al een groot verschil maken.

Een toegankelijk terras

Houd je terras het dichtste bij waar je deze het meeste zal gebruiken. Plaats bijvoorbeeld een terras buiten je slaapkamer, als je op een rustige plek wilt genieten van een kopje koffie of een ontspannende yogasessie. Gebruik je je terras liever om te eten in de avonden? Plaats het terras dan dichter bij de keuken.

Spelen met lagen rond het terras

Lagen rondom het terras zijn interessanter dan een vlakke ondergrond. Profiteer van hellingen of bouw een verhoogd terras. Rondom het terras kun je je de borders laten glooien. Het geeft direct een speels en ruimtelijk effect door hier en daar de hoogte of juist de diepte in te gaan.

Houd het simpel

Soms zijn de meest plezierige, charmante plekjes juist kleine, rustige hoekjes. Heeft jouw tuin van die hoekjes waar een bankje en een kleine bijzettafel in past? Maak hier dan een eenvoudig mini terras van. Genieten zonder poespas!

Potten en plantenbakken op het terras

Mooie potten met plantjes en bloemen zorgen direct voor een sfeervol terras. Kies planten en potten die bij de ruimte passen en bij je persoonlijke smaak. Houd uiteraard rekening met de grootte van je terras en de potten.

Integreer het landschap

Staat er een grote boom midden in de tuin? Geen probleem! Integreer deze gewoon in je terras. Hang er lampjes of lampionnen in en plaats er een tafel of bankje onder. Ben je creatief en handig? Bij een losstaande boom kan je ook overwegen een bank rondom de stam te bouwen.

Kies comfortabel tuinmeubilair

Ook al is je terras nog zo mooi, je zal er weinig tijd op spenderen als je er geen comfortabele tuinmeubels hebt staan. Bepaal wat jij het liefste doet op het terras: luieren of tafelen? Kies aan de hand daarvan voor een goede loungeset of een praktische tuinset waar je graag op of aan zit. 

Voeg een focuspunt aan je terras toe

Kies voor één object op of naast het terras waar de focus op ligt. Dat kan een buitenhaard zijn, een boom, een mooie struik, een grote pot of een luxe barbecue. Misschien houd je van een tuinbeeld? Ook die kunnen een goed focuspunt zijn.

Schoonheid en geur

Geef je terras een zoete geur door planten of bloemen te kiezen die heerlijk geuren. Dat kunnen rozen zijn, maar ook lavendel of kruiden. Dat is én heel erg mooi en heerlijk voor je neus.Fonteyn TV