Steelt jouw tuin de show?

Steelt jouw tuin de show?

Portugal stond afgelopen zaterdag in het middelpunt van de belangstelling: het land stal de show op alle fronten. Nederland deed het natuurlijk fantastisch, maar Portugal won het bij de vakjury en de kijkers thuis. Hier gaan we in dit artikel niet verder op in. De grote vraag is: hoe kun je met jouw tuin de show stelen?

“Je moet echt iets te vertellen hebben”, zei de zanger van het winnende land. Daar willen we nog even op inhaken. Misschien is dat wel de kracht van een mooie tuin: dat je daarin je persoonlijkheid laat zien, en er op die manier een stem in door laat klinken. Dit kan onder meer met een beeldentuin of muurschildering, mits dit bij de stijl past die je graag ziet.

Chillen met een loungeset
In de buurt van zulke eyecatchers in de tuin, kun je een mooie loungeset plaatsen. Je gasten zullen niet alleen onder de indruk zijn van de mooie uitstraling, maar het ook zeer aangenaam vinden om tijd in je tuin door te brengen. Tuinmeubelen die comfortabel zitten doen het altijd goed en je kunt er zelf nog lang van genieten.

Sierlijke looks
Naast al die leuke spullen wil je uiteraard ook sierbestrating zoals vlonder- of terrastegels. Een aantal voorbeelden waaruit je zou kunnen kiezen:

Furora terrastegels
Een populaire keuze. De tegels zijn erg groot, hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn onderhoudsvriendelijk. Je kunt kiezen voor een glad oppervlak of een met structuur.

Mystico Washed    
Deze tegels zien er modern uit; ze bezitten een kleurechte deklaag. Daarnaast zijn ze onderhoudsvriendelijk en bestand tegen allerlei weersomstandigheden.

Infinito Lavato Caviar
Gewassen betontegels met een strakke uitstraling. Hiermee kun je alle kanten op, want ze zijn beschikbaar in negen formaten en vijf verschillende kleuren.  

Waterplezier
Heb je je favoriete tegels uitgekozen? In de zomer is het verfrissend om water in de tuin te hebben, en de kinderen zullen een hoop plezier beleven! Een gewone fontein staat er bij veel mensen al. Mini-fonteintjes maken van de tuin pas echt een schitterende ster. En anders is de Spa een geweldig alternatief.        

Film kijken in de buitenlucht
Na een lange dag vol waterpret, is het vast aantrekkelijk om nog een aantal uurtjes in de tuin te blijven hangen. Misschien mis je alleen de televisie nog. Maar daar kan voor gezorgd worden. Het klinkt wellicht als een onmogelijke opgave om een bioscoop in de tuin te krijgen maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een witte muur en een projector kom je al een heel eind. Nu nog een bak popcorn en je tuin steelt – zonder twijfel - de show!     



Fonteyn TV