Spa Aromatherapie: De ideale toevoeging aan je spa

Spa Aromatherapie: De ideale toevoeging aan je spa

Even een momentje voor jezelf. De vele voordelen van een spa zijn inmiddels bekend. De therapeutische werking biedt ontspanning voor zowel lichaam als geest. Met een kleine toevoeging aan je spa zorg je voor een intensere therapie. Heb jij een spa en wil je daar nóg meer van genieten? Lees dan snel verder!

Wat is aromatherapie in een spa?

Aromatherapie is een vorm van therapie op basis van etherische oliën en kruiden melanges. Dit product is speciaal ontwikkeld voor opblaasbare spa’s, jacuzzi’s, spa’s en hot tubs. De aroma lost volledig op in het badwater en is ook niet schadelijk voor het bad. De oliën zijn niet vettig, waardoor ook de techniek en het water schoon blijft.

 Spa aromatherapie

Waar is aromatherapie goed voor?

Stel je voor, je voegt de aroma toe aan je bad en zet vervolgens de jets aan. Een intense watermassage volgt, de oliën worden opgenomen via de huid en stimuleren de inhalatie. Je kunt je voorstellen dat dit helpt bij de ontspanning van de spieren, maar bijvoorbeeld ook bij griep en verkoudheid.

 

Er zijn verschillende soorten olie verkrijgbaar, ieder met een eigen werking. Zo zorgt Eucalyptus voor een verlichting op de luchtwegen, maar ook voor een verkwikking van lichaam en geest. Mocht je je grieperig voelen, is raden wij je aan om Magic Musk toe te voegen. Deze olie is fris, rustgevend en opbeurend. Ook bij stress en en slapeloosheid werkt een spabad natuurlijk goed en met toevoeging van een aroma kun je extra ontspannen.

 Verlichting in de spa

 Verlichtende werking van een jacuzzi

Last van reumatische klachten of artritis? Een spabad zorgt direct voor ontspanning van de spieren door het verwarmde water. Met aromatische therapie kun je de klachten verder verminderen. Ook bij huidaandoeningen heeft het aroma een verzachtende en helende werking.

 

Kortom, een kleine toevoeging aan je spa biedt nóg meer voordelen, bovenop de vele pluspunten van een spabad. Nog niet in bezit van een eigen spa? Geen probleem, onze experts staan voor je klaar om alle ins en outs te vertellen!



Fonteyn TV