Om een lange levensduur van je schutting te waarborgen, is het belangrijk om hem te beitsen. Door hem te behandelen met een goede tuinbeits heb je er langer profijt van. Dankzij de speciale samenstelling dringt de tuinbeits goed door in de dichte houtstructuur, waardoor de schutting optimaal beschermd wordt tegen weer en wind. Daarnaast krijgt de schutting er ook een mooie uitstraling van, wat weer goed is voor de sfeer in de tuin.

Houtsbeits

Stappenplan schutting beitsen:

1. Reinig de schutting allereerst met een hogedrukreiniger en laat hem daarna een paar dagen goed drogen.
2. Geef de schutting een grondige schuurbeurt.
3. Stof het hout af met een (licht)vochtige doek.
4. Gebruik voor hardhout een thinner en voor zachthout wasbenzine.
5. Plak de schutting af en let daarbij op planten en bomen.
6. Roer de beits goed door elkaar en breng hem aan op het hout met een brede kwast.
7. Laat de beits 24 uur lang drogen.
8. Breng eventueel een tweede laag aan voor optimale bescherming.

houten muur verfen

Je kunt de schutting het best beitsen bij een temperatuur van minimaal tien graden, buiten de felle zon en bij droog weer. Is de schutting eenmaal voorzien van twee lagen beits, dan hoef je hem slechts eens in de vijf jaar bij te werken. Controleer de schutting eens per jaar op beschadigingen en herstel waar nodig de beits.

Schutting beitsen, kleuren tips

Je kunt de schutting in vele kleuren beitsen. Je kunt kiezen voor een neutrale houtkleur, maar ook voor veel andere sfeervolle kleuren. Denk aan lichte kleuren als wit, grijs en crème, die je tuin optisch ruimer doen lijken. Donkere kleuren laten je tuin juist kleiner lijken. Wil je een opvallende tuin? Kies dan voor felle kleuren. Toch een verkeerde kleur gekozen? Dan kun je de schutting altijd weer opnieuw beitsen.

 

Muur beitsen

Schutting beits nodig? Bekijk dan de beits van Hermadix. Verkrijgbaar bij Fonteyn.