Je fantaseert al jaren over een sauna in huis, en nu is dat moment aangebroken! De knoop is doorgehakt: die sauna gaat er komen. Maar voordat je een sauna aanschaft, is het verstandig om de ruimte waar de sauna moet komen te inspecteren. Heb je er wel plek voor? En hoe zit het met de aansluitingen? Vaak blijkt dan toch dat een op maat gemaakte sauna een ideale oplossing is.

Voordeel van een sauna op maat

Het voordeel van een sauna op maat is dat deze je veel meer vrijheid geeft qua ontwerp en installatie. Natuurlijk past een kant en klare sauna vaak prima in een standaard vierkante ruimte, maar met een sauna op maat kan je een ware thuis spa realiseren. Vooral in wat oudere huizen is een sauna op maat ideaal. Of het  nu gaat om een sauna met een kachel of een heerlijke infraroodsauna.

Sauna die perfect aansluit op de ruimte

Tijdens het ontwerpen en bouwen van de sauna op maat, zorgt de saunabouwer ervoor dat deze perfect aansluit op de desbetreffende ruimte. Wat dacht je van een inhouwsauna die grenst aan je slaapkamer! Of juist in een grote badkamer inclusief inloopdouche waar je na de saunagang heerlijk onder afkoelt.

Jouw eigen wellness ruimte

Beschikt jouw woning over een opslagruimte of kelder? Met een sauna op maat tover je iedere ruimte om tot jouw eigen wellness ruimte. Daarbij is heel veel mogelijk. Van een sauna onder de trap tot eentje die de rondingen van de wanden volgt. Heb je wel een praktische vierkante ruimte over? Overweeg dan om een sauna te laten maken die dicht bij de leidingen staat. Zo kan je er bijvoorbeeld een douche naast laten plaatsen.