Juist in de zomer is de sauna erg goed voor je. Het geeft je lichaam een boost en het werkt mee aan een stralende huid. Precies wat jij deze zomer nodig hebt! Lees in dit artikel waarom jij deze zomer gebruik moet maken van de sauna.

Bestand tegen de hitte met de sauna

Als je na een sessie uit een sauna van 80°C stapt, voelt de buitentemperatuur ineens een stuk minder warm aan. Het is erg verfrissend om je eerst op te warmen en daarna weer af te koelen. Daarmee train je je lichaam om zichzelf te koelen. Ideaal voor warme zomerdagen!

 

Openlucht is gezond

Wij raden altijd aan om, na een weldadig bezoek aan de sauna, eerst in de buitenlucht af te koelen. De frisse lucht zorgt namelijk voor nieuwe toevoer van zuurstof én buiten wandelen is goed voor de bloedcirculatie. Doordat de temperaturen in de zomer iets hoger liggen, koel je buiten mild af.

 

Transpireren zonder plakken in de sauna

Zweten is gezond! Het is de meest natuurlijke reiniging van je lichaam. Hoe heerlijk is het om te kunnen zweten, zonder dat je kleren tegen je lichaam aanplakken? Juist met mooi weer voelt het erg bevrijdend om zonder kleren buiten te wandelen, liggen, zonnen, lunchen en meer.

 

Sauna en gezondheid

Tijdens de zomer in Nederland is het niet elke dag mooi weer. Als het een paar dagen frisser is, kun je zomaar een zomerverkoudheid oplopen. Door regelmatig naar de sauna te gaan, versterk je je immuunsysteem. Zo heb jij deze zomer minder last van verkoudheid of griep.

 

Stralende huid door de sauna

In de zomer zal je waarschijnlijk veel gebruik maken van oliën en crèmes om je huid te beschermen. En dat is heel goed! Toch is het wel fijn om op zijn tijd je poriën te reinigen. Het resultaat: een huid die er schoon, gezond en daardoor stralend uitziet. Met het mooie weer heb je daar direct wat aan. Ga bijvoorbeeld heerlijk zonnen op een ligbed of loungebank in de tuin om streeploos bruin te worden. Mooi en gezond met de sauna in de zomer!