Sauna in de tuin

Sauna in de tuin

Niet iedereen heeft binnenshuis voldoende ruimte voor een sauna, hoe compact ze tegenwoordig ook gemaakt worden. Echter, wie over een tuin beschikt, heeft daarin algauw een ongebruikte hoek over voor een heerlijke buitensauna. Dat scheelt weer woonruimte. Lees in dit artikel welke voordelen een sauna in de tuin nog meer te bieden heeft.

Een sauna in de tuin kan een geschikte oplossing zijn als je binnenshuis maar weinig ruimte hebt. Maar ruimtegebrek hoeft bij lange na niet de enige reden te zijn om te kiezen voor een sauna in de tuin in plaats van een sauna in huis. Niet voor niets bouwen de Finnen hun sauna’s ook het liefst in de buitenlucht. Lees hieronder waarom.

Uw uitzicht verbeteren met een sauna in de tuin

Wie besluit om een sauna in de tuin te plaatsen, heeft tijdens het ontspannen een veel mooier uitzicht om van te genieten dan wanneer je een sauna wegdrukt in de hoek van een donkere zolder. Een buitensauna in de tuin benadert dus een stuk beter de sfeer van een luxe wellness resort.

Sauna in de tuin

Verkoeling in de tuin

Wie beschikt over een buitensauna, stapt na een intensieve saunagang direct in een verkoelende omgeving om tot rust te komen. Zeker gedurende de winter ben je binnen een mum van tijd weer toe aan een volgende saunaronde. Wie ruimte overheeft, kan er ook voor kiezen om naast de sauna in de tuin een buitendouche te plaatsen. Zo kun je ook op broeierige zomeravonden direct de verkoeling opzoeken.

Buitensauna in de tuin

Buitensauna’s hebben veelal de uitstraling van een rond vat, ook wel barrel genoemd. De ronde vorm zorgt ervoor dat de warme lucht perfect circuleert, waardoor de sauna sneller warm is. De kogelvormige constructie van het prachtige hout is bovendien een sfeervolle toevoeging aan de inrichting van je tuin. Een sauna in de tuin is dus niet alleen heel lekker, maar ook erg stijlvol.Fonteyn TV