Resultaten tuinonderzoek: dit is wat jullie zeiden over jullie tuin!

Resultaten tuinonderzoek: dit is wat jullie zeiden over jullie tuin!

Een poosje terug zetten wij onder de Fonteyn bezoekers en fans een tuinonderzoek uit en vroegen we je het hemd van het lijf over jouw tuin: hoeveel tijd jij aan je tuin besteedt, waar jij je tuininspiratie vandaan haalt, wat er allemaal in jouw tuin staan en of je nog wensen hebt voor je tuin. Oja, en niet onbelangrijk: met welke BN’er jij wel eens een barbecuetje zou willen aansteken. In deze blog bespreken wat we allemaal te weten zijn gekomen. Benieuwd? Lees snel verder! 

Echte tuinliefhebbers: veel tijd in de tuin

Tweederde van de mensen die deelnam aan het Nationale Tuinonderzoek 2019 van Fonteyn is vrouw. Jong en oud vulden de enquête in. We hebben hier duidelijk te maken met tuinliefhebbers: jullie besteden graag veel tijd in de tuin! Ruim 60% van de ondervraagden geeft aan dat ze meerdere keren per week in de tuin te vinden zijn en nog eens dik 20% geeft aan zeker 1 keer per week tijd in zijn of haar tuin te spenderen. Jullie zijn dan ook behoorlijk tevreden met jullie tuin: bijna 40% van de ondervraagden geeft zijn of haar tuin zelfs een 8 of hoger.  

Wat vinden we allemaal terug in jullie tuin?

Als we bij jullie op bezoek komen, wat treffen we dan allemaal aan in jullie tuin? Jullie zijn echte barbecue fans: wat wij het vaakste zullen aantreffen is een barbecue. Deze komen we overigens net zoveel tegen als een eetset. Niet verrassend, je moet immers toch ook een plek in de tuin hebben waar je al dat lekkers van de BBQ zal moeten oppeuzelen. Een derde van de ondervraagden geeft aan een tuinhuis te hebben en eveneens een derde bezit een veranda. De helft van de ondervraagden is de gelukkige eigenaar van een lekkere loungeset. 

Loungeset staat op de wensenlijst

Overigens is de loungeset ook het item dat wij het meeste aantroffen op jullie verlanglijstje. De meeste mensen geven aan dat ze graag nog wel een loungeset zouden willen hebben in hun tuin (35% van de mensen). Gevolgd door een spa (25%) en een zwembad (16%). 

Fan van hout en hortensia’s 

Jullie zijn overduidelijk fan van hout in de tuin, bijna 9 van de 10 mensen geven aan dat hij/zij vooral hout in de tuin willen zien. Dat is een overduidelijke score. ‘Steen’ staat op een mooie tweede plaats. Het is duidelijk dat jullie houden van natuurlijke materialen in de tuin. En die andere natuurlijke materialen: bloemen en planten? Welke bloemen maken jullie het gelukkigst? Jullie zijn vooral dol op kleurrijke hortensia’s in de tuin, met lavendel en rozenstruiken op plaats twee en drie. 

Tuininspiratie: tuincentra en tv-programma’s

Waar halen jullie je inspiratie voor de tuin vandaan? Jullie houden er toch vooral van om lekker door een tuincentrum of een bouwmarkt te struinen (en dat horen wij natuurlijk graag!) Dit vinden jullie de fijnste plekken om je te laten inspireren. En hoe zit het met social media of internet? Gebruiken jullie dat ook voor inspiratie? Wat dat betreft nemen jullie het liefst een kijkje op Pinterest. Tuinier apps gebruiken jullie niet echt, maar jullie kijken wel graag naar tv-programma’s voor tuininspiratie. 

Wat mag het allemaal kosten?  

Hoeveel geld spenderen jullie aan je tuin? Ongeveer 35% van de ondervraagden geeft aan jaarlijks €500 of meer te spenderen aan tuinspullen, de helft van de mensen geeft tussen de €100 en €300 uit. Velen geven aan dat er soms wel een piek in het uitgavenpatroon is. Bijvoorbeeld wanneer jullie een nieuwe tuin hebben, een renovatie doen, of een keer een grotere investering doen.   

Last but not least: met welke BN’er steek jij de BBQ aan? 

Welke BN’er is de beste barbecue partner? Wij waren hier stiekem wel heel benieuwd naar! Een kwart van jullie koos een stoere, sterke man waarvan jullie duidelijk verwachten dat hij met de barbecue ook wel raad weet: bokser Rico Verhoeven! Deze vriendelijke sportman zien jullie als ideale partner voor een goed BBQ avondje. Hij werd op de voet gevolgd door presentatoren Geraldine Kemper en Jan Versteegh, acteur Barry Atsma en zangeres Monique Smit. 

Alle ondervraagden maakten kans op €250 shoptegoed bij Fonteyn. De winnaar ontvangt binnenkort een bericht!  

 



Fonteyn TV