Inmiddels zijn de dagen een stuk korter, de nachten lang en is het aardig koud buiten. Een ding is dan ook zeker: de winter is in volle gang! Voor de één zijn korte dagen en kou reden genoeg om halsreikend uit te kijken naar de gezellige wintermaanden, terwijl ditzelfde seizoen voor een ander toch iets minder prettig kan zijn. Het winterweer kan namelijk zorgen voor een dipje. Beter bekend als de winterblues. Kun je ‘s morgens moeilijk uit bed komen, bedenk je smoesjes om ‘s avonds de deur niet meer uit te hoeven en kost alles nét even wat meer energie dan normaal? Dan heb je waarschijnlijk de winterblues te pakken!

Ja je hoort het goed, er is een verklaring voor je lusteloosheid. Oh, en goed om te weten: je bent niet de enige die in de winter wel een energieboost kan gebruiken! Ieder jaar krijgen namelijk ruim 1,2 miljoen mensen te maken met kwaaltjes als deze, die toebehoren aan de welbekende winterblues. Gelukkig zijn er veel dingen die je zelf kunt ondernemen om weer wat lekkerder in je vel te zitten. Benieuwd naar wat je vandaag nog kan doen? Lees dan snel verder!

Zoek het licht op

Daglicht werkt voor ons als een soort startmotor. Voldoende licht geeft ons namelijk energie en we worden er simpelweg blij van. De korte dagen in de winter maken dat we minder worden blootgesteld aan licht. We vertrekken vaak in het donker naar het werk en komen pas ‘s avonds, als het vaak ook alweer donker is, thuis. Probeer daarom zoveel mogelijk zon uren mee te pakken. Doe je gordijnen open, zorg voor frisse lucht door een raam open te zetten of ga na de lunchpauze even een frisse neus halen. Zo kom je toch nog een beetje in aanraking met daglicht!

Blijf in beweging

We begrijpen dat de regen en kou, nou niet de meest uitnodigende weertypen zijn als je buitenshuis moet sporten. Ook begrijpen we dat je liever met een dekentje op de bank blijft liggen, maar als je van je dipje af wilt komen, is dit toch echt hét moment om in actie te komen. Lekker bewegen zorgt er namelijk voor dat de stof endorfine aangemaakt wordt. Dit is een gelukshormoon die je humeur een flinke boost kan geven. Reden genoeg om het winterweer te trotseren toch?

Mocht je écht niet in de stemming zijn om actief bezig te zijn? Overweeg dan eens een bezoek aan de sauna. Hier kun je helemaal tot rust komen, terwijl je heerlijk geniet van de warmte!

Lachen is gezond

Het is verleidelijk om koude avonden, knus en gezellig op de bank door te brengen. Toch is het belangrijk dat je ook in de winter op pad blijft gaan. Spreek wat vaker af met je vrienden of plan familiebezoeken in. Zo blijf je lekker onder de mensen die je aan het lachen maken. Lachen is immers gezond!

Vergeet niet dat de winter maar een paar maanden duurt en dat het vanzelf lente wordt. Voor je het weet kun je weer genieten van de eerste zonnestralen van het voorjaar. Tot die tijd kom je met deze tips al een heel eind. Benieuwd naar meer lifestyle en interieur gerelateerde tips? Je vindt ze hier!