Een bezoek aan de sauna is aangenaam in de winter om jezelf op te warmen. Maar ook in de zomer is een bezoek aan de sauna een goed idee! Voor zowel je geest als je lichaam kent een saunabezoek in de zomer veel voordelen. Naast dat je in de sauna heerlijk kunt ontspannen is het ook van positieve invloed op ons lichaam. Voeg een saunabezoek daarom maar snel toe aan jouw lijst van zomeractiviteiten!

Door de sauna went je lichaam aan de warmte

De laatste tijd is Nederland goed in het verbreken van haar eigen hitte records. Als je wilt wennen aan deze warme zomerdagen is het aan te raden om regelmatig naar de sauna te gaan. Zo train je je lichaam om warmte af te voeren en je lichaamstemperatuur te stabiliseren tot een normaal gemiddelde van 37 graden Celsius. Dit verschijnsel train je met ieder bezoek aan de sauna! Al je zweet verlaat hierbij je lichaam en zweten is gezond. Het is de meest natuurlijke reiniging van je lichaam. 

De sauna zorgt voor verfrissing

Veel mensen ervaren na een saunabezoek in de zomer een verfrissend gevoel. Dat komt onder andere doordat de temperatuur in de sauna hoger is dan buiten! Door de warmte gaan de huidporiën open, raak je zweet kwijt en is het lichaam beter in staat om de lichaamstemperatuur te reguleren. Bovendien stimuleert een saunabezoek ook de bloedcirculatie. Hierdoor wordt zuurstof beter aangevoerd en opgenomen in ons lichaam. Toe aan meer verfrissing wanneer je de sauna uitstapt? In veel wellness centra kun je ook nog een sprong wagen in het dompelbad! Of neem een lekkere koude douche ter verkoeling.

Het rijk voor jou alleen!

Tijdens de zomerperiode zijn veel mensen op vakantie. En dat betekent: weinig saunagangers! En er zijn meer redenen waarom het in de sauna rustiger is in de zomer. Veel mensen denken simpelweg minder snel aan een saunabezoek en zullen eerder naar een zwembad gaan of willen op het strand vertoeven. Net als op het strand of op vakantie kun je ook in de sauna genieten van een drankje, languit op een ligbedje. Daarbij komt ook nog dat je streeploos bruin kunt worden! Uiteraard kun je al deze voordelen ook in huis halen, door mogelijk een buitensauna in jouw eigen tuin te plaatsen.

Bekijk ons aanbod sauna’s en creëer jouw eigen privé spa!