Een klein zwembad in de tuin? Dit zijn je opties

Een klein zwembad in de tuin? Dit zijn je opties

Hoe lekker is het om even af te koelen in een verfrissend klein zwembad in eigen tuin? Voor zo’n zwembad hoef je al lang geen grote lap grond of ruim budget meer te bezitten. Tegenwoordig zijn er enorm veel compacte, betaalbare zwembaden voor de kleine tuin verkrijgbaar. In dit blogartikel bespreken we verschillende opties en geven we tips om met een klein zwembad het meeste uit je beperkte ruimte te halen.

Jouw kleine zwembad kiezen

Wie zich oriënteert op het aanschaffen van een klein zwembad, dient na te denken over de volgende punten:

  • Hoeveel ruimte is er beschikbaar?
  • Hoeveel hiervan wil je besteden aan het zwembad?
  • Kan het zwembad in een hoek, of moeten er ruimte overblijven om er omheen te lopen?
  • Wat wil je op de grond rondom het zwembad (steen, hout, grind, niets)?
  • Wat is het budget?
  • Waar gaat het zwembad voor gebruikt worden? Afkoelen of baantjes trekken?
  • Welke vorm moet het zwembad hebben (rond, vierkant, rechthoekig, etc.)?

Zwembad kleine tuin: de mogelijkheden

1. Kleine inbouwzwembaden

Een inbouwzwembad hoeft niet groot te zijn om een impact te maken. Moderne technologie en ontwerpopties maken het mogelijk om compacte inbouwzwembaden te creëren die passen in bijna elke tuin. Deze zwembaden zijn ideaal voor mensen die een strakke en luxe uitstraling willen zonder concessies te doen aan de ruimte. Fonteyn biedt inbouwzwembaden aan in verschillende maten, waarbij het kleinste formaat 400 x 250 cm is.  Bovendien vind je inbouwzwembaden in verschillende vormen, zoals rechthoekig, vierkant of zelfs ovaal.

2. Kleine opzetzwembaden

Opzetzwembaden zijn perfect voor mensen die niet het hele jaar door een zwembad nodig hebben. Deze zwembaden kunnen eenvoudig worden opgezet en afgebroken, waardoor je ze in de winter kunt opbergen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, en sommige hebben zelfs ingebouwde filtersystemen en verwarmingen. Een groot voordeel van opzetzwembaden is de lagere prijs en eenvoudige installatie. Je hebt geen graafwerkzaamheden nodig, waardoor de installatie snel en probleemloos is. 

3. Compacte plunge pools

Plunge pools zijn kleine zwembaden met de luxe uitstraling van een groot zwembad. Ze zijn meestal niet bedoeld om in te zwemmen, maar bieden wel een verfrissende plek tijdens warme dagen. Plunge pools zijn stijlvol en kunnen een prachtige aanvulling zijn op een moderne tuin. Wanneer je opzoek bent naar een compact klein zwembad waar je jarenlang plezier van kunt hebben, dan is de plunge pool een perfecte keuze. Met een slim afdeksysteem, zoals een afdekvlonder, sluit je het zwembad zelfs volledig af als je hem niet gebruikt, zodat je er met gemak op kunt staan, eten of loungen.

 4. Zwemspa's

Zwemspa's combineren de voordelen van een zwembad en een spa in één. Ze zijn compact en hebben krachtige jets die een sterke stroming creëren, waardoor je in een beperkte ruimte kunt 'zwemmen tegen de stroom in'. Dit is een perfecte optie voor mensen die zowel willen ontspannen als trainen.  Bovendien zijn zwemspa's verwarmd, waardoor je dit type zwembad het hele jaar door kunt gebruiken. Dit maakt een zwemspa een duurzame investering voor mensen die graag het hele jaar door van hun zwembad willen genieten.

Genieten van een zwembad in een kleine tuin

Of je nu kiest voor een inbouwzwembad, opzetzwembad, plunge pool, zwemspa, of een zwembad met multifunctionele dekking, er zijn genoeg mogelijkheden om een klein zwembad in je tuin te realiseren. Met de juiste planning en creativiteit kun je een ontspannende zwemplek creëren, ongeacht de grootte van je tuin. Vergeet niet om altijd te controleren of je een vergunning nodig hebt voor de installatie van je zwembad en houd rekening met de veiligheid.Fonteyn TV