Een eigen zwembad in de tuin: dit zijn de opties

Een eigen zwembad in de tuin: dit zijn de opties

Voor velen is een zwembad in de tuin een langgekoesterde wens. Want als het kwik stijgt, dan zijn er weinig dingen lekkerder dan verkoelen bij het water. Wij trekken dan ook altijd massaal naar de kust, naar een meertje of rivier in de buurt of naar een zwembad in het dorp of in de stad. Maar wat als je je eigen achtertuin niet eens uit hoeft als je een frisse duik nodig hebt? Dat is een luxe die bereikbaarder is dan je denkt: dus streep dit item van je bucketlist en breng het in de praktijk! 

 

Zwemmen in je achtertuin: dit zijn je opties

Oké. Je wil een zwembad in de tuin. Dan is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn. Stel jezelf de vraag, wil ik een permanent zwembad? Of wil ik er eentje die ik ook weg kan halen, zodat je daar in de winter geen omkijken meer naar hebt. Als je een permanent zwembad wil laten plaatsen, dan kun je kiezen uit een zwembad dat je in laat graven, of eentje die je boven de grond plaatst. Een volgende vraag is: wat is het doel? Plaats je een zwembad om vooral te ontspannen: eentje waarin je kinderen heerlijk in kunnen spelen of wil je deze het liefst ook gebruiken voor een work out? Voor beide doelen zijn er bijpassende zwembaden. Weet je wat jouw wensen zijn? Dan laten we nu de passende zwembaden de revue passeren! 

 

Zwembad die je ook weer makkelijk weg kan halen

De zwembaden van Bestway zijn fantastische, solide en ruime zwembaden, die gemakkelijk op te zetten en af te breken zijn. De basis is een sterk frame en de zijwand is gemaakt van 3 laags PVC en polyester. De pomp is inclusief, dus je kan rekenen op altijd fris en helder zwemwater! Schijnt het zonnetje even wat minder? Dan zorgt dit afdekzeil dat er geen regenwater of viezigheid in je zwembad valt. Bijkomend voordeel: ‘s nachts houdt het zeil goed de warmte vast. Welke ook snel is opgezet en bovendien niet veel ruimte in beslag neemt is de Palm Springs van Lay Z: ideaal voor ontspannen, hier kun je lekker bubbelend de zomer mee door.

 

Ik wil een permanent zwembad!

Heb je de ruimte en wil je dat je zwembad altijd klaar staat? Dan is een vast zwembad de beste keuze voor jou. Deze zwembaden zijn beschikbaar in verschillende materialen.

  • Metalen zwembaden zijn vervaardigd uit vuurverzinkt staal en hebben een enorm lange levensduur. Dit ronde metalen zwembad uit de Steel Excellent serie is een mooie middenmaat, maar je kunt ook voor groter of kleiner kiezen! 

  • Liever een houten zwembad voor een natuurlijke sfeer? De houten Karibu serie biedt acht verschillende zwembaden uitgevoerd in prachtig Noors vurenhout, met of zonder terrasje die permanent je achtertuin kunnen opsieren. 

  • Een ander ideaal zwembadmateriaal is polypropyleen: dit is een materiaal dat heel goed te onderhouden is en ook nog eens heel lang meegaat. Dit polypropyleen zwembad graaf je in en is gemakkelijk schoon te houden door middel van een filter, een schoonmaakrobot of andere handige zwembad accessoires.

 

Op zoek naar een work-out zwembad?

Als je een groot genoeg zwembad in de tuin hebt dan kun je prima baantjes trekken en kun je op die manier sporten in je achtertuin. Heb je iets minder ruimte? Dan is een zwemspa een uitstekend idee. De zwemspa heeft krachtige pompen die stroming veroorzaken in het bad, zo kun je zwemmen terwijl je op dezelfde plek blijft. Ideaal toch? Dit zorgt ervoor dat je met weinig ruimte toch als het ware ‘baantjes kan trekken’. Tegelijkertijd kun je de jets die voor de stroming zorgen ook inzetten voor een massage, zo worden je spieren lekker los gekneed na je work out!     

 Fonteyn TV