Kerstverlichting buiten: tips voor een magische kerstsfeer

Kerstverlichting buiten: tips voor een magische kerstsfeer

Een zachte gloed die je tuin, balkon of oprit omtovert tot een winterwonderland. Kerstverlichting buiten is niet alleen leuk om zelf naar te kijken, het geeft ook een gastvrij en feestelijk onthaal aan je bezoekers. Het uitkiezen van een goede buitenverlichting voor kerst zorgt voor een sfeervolle entree of juist een knusse achtertuin. Bovendien kan de juiste verlichting de kerstgeest in de buurt aanwakkeren. Wie weet ontstaat er een competitie voor de mooist versierde tuin! Of je nu gaat voor subtiel verlichte bomen, stijlvolle ijspegelverlichting buiten of een feestelijk verlichte veranda, Fonteyn biedt je alle ingrediënten voor een magische kerstsfeer. Met een klein beetje hulp verander je jouw buitenruimte in een scène die zo uit een kerstfilm lijkt te komen. 

Zo begin je met buiten kerstverlichting

Afwisseling is het toverwoord als je verschillende soorten kerstverlichting voor buiten bekijkt. IJspegelverlichting voor buiten is bijvoorbeeld perfect voor een winterse sfeer aan de rand van je dak of boven je voordeur. Deze lampjes lijken op bevroren pegels die zacht gloeien in het donker. En ook kerstboomverlichting buiten kan niet ontbreken. Een prachtig verlichte boom brengt tenslotte iedereen meteen in kerststemming! Kies in eerste instantie de verlichting die past bij jouw smaak en laat je tuin meteen schitteren in het donker. Ook belangrijk als je begint met buiten kerstverlichting: verlies de veiligheid niet uit het oog. Kerstverlichting buiten moet bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Zorg dus dat je lichtjes koopt die specifiek bedoeld zijn voor buitengebruik. Want alleen die zijn veilig als het sneeuwt of regent. En bescherm ook de stroomtoevoer goed tegen vocht en kou. Op die manier heb je de hele kerstperiode plezier van je lichtjes.

Stap voor stap een sprookjesachtige tuin

Je hebt een aantal lichtsnoeren aangeschaft, staat ermee bij een boom en… hebt geen idee waar je moet beginnen! Gelukkig zijn er een aantal handige richtlijnen die je kunt volgen om je verlichting goed en mooi te bevestigen. Als je een boomstam wilt verlichten, begin dan bij de basis en werk je weg naar boven. Wind de lichtsnoeren langzaam om de stam en zorg daarbij dat je elke keer een stukje omhoog gaat.  Maar hoe zit het dan met de takken en bladeren? Ook hier is een handige methode voor. Start daarvoor juist bovenin de boom en zigzag met je lichtsnoeren naar beneden, van tak naar tak. Een beetje als het weven van een spinnenweb, maar dan met lampjes. Zo raken de takken gelijkmatig verlicht en krijg je een prachtig effect als het donker is.

Bij het versieren van je tuin geldt: less is more. Dus hou het subtiel. Dat betekent dat je niet elke centimeter hoeft te bedekken met lichtjes. Een paar goed geplaatste snoeren geven vaak een veel mooier en eleganter effect dan een zee van licht. Het is een beetje zoals het kiezen van de juiste accessoires voor een mooie outfit. Soms maakt een enkel bijzonder stuk de hele look compleet. Zo maak je van jouw buitenruimte een smaakvol verlicht kersttafereel.

Creatieve ideeën voor buitenverlichting kerst 

Kerstverlichting buiten ophangen hoeft zich niet te beperken tot alleen de bomen en struiken in je tuin. Er zijn nog veel meer plekken en manieren waarop je lichtjes kunt gebruiken om een feestelijke sfeer te scheppen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het verlichten van je veranda of het hek rondom je tuin? Een veranda verlicht je met een warme gloed door snoeren langs de balustrades te weven. En versier je een tuinhek met lichtjes, dan is het bijna alsof je in je eigen kerstkaart woont!

Een duurzame kerst met ledverlichting en timers

Dompel je je huis en tuin met kerstverlichting helemaal onder in een feestelijke sfeer? Dan is het wel slim om even stil te staan bij het wattage van je lichtjes. Wattage betekent simpelweg hoeveel stroom je verlichting gebruikt, en dat is belangrijk voor zowel je portemonnee als voor het milieu. Kies voor ledlampjes met een laag wattage. Deze zijn energiezuinig en gaan vaak langer mee. Zo heb je niet alleen prachtige verlichting, maar draag je ook een steentje bij aan een groenere kerst. Wil je nog meer besparen en duurzaam bezig zijn? Gebruik dan timers voor je kerstverlichting buiten. Timers zorgen ervoor dat je lichtjes automatisch aan- en uitgaan op de tijden die jij handig vindt. Zo branden ze als je slaapt of weg bent niet de hele nacht door. Dit is goed voor de levensduur van je lichtjes én het bespaart energie. Schakelaars zijn ook handig: met één druk op de knop zet je alle verlichting aan of uit, waardoor je nooit vergeet om de lampjes uit te doen.

Maak je winterwonderland compleet bij Fonteyn

Of je nu op zoek bent naar het perfecte tuinhuisje om met lichtjes te bedekken, een stijlvolle veranda voor een twinkeling in de winteravonden, of comfortabele tuinmeubelen om te genieten van je wintertuin, bij Fonteyn vind je precies wat je nodig hebt. Bezoek onze website en ontdek ons veelzijdige assortiment. Wil je de producten in het echt zien? Kom dan langs in onze showroom, Europa's grootste outdoor living mall, en laat je door ons team adviseren over hoe je jouw buitenruimte transformeert tot een winterse droom.

 Fonteyn TV