De perfecte kussens voor op jouw loungeset

De perfecte kussens voor op jouw loungeset

Steeds meer mensen genieten van hun tuin op een loungeset. En geef ze eens ongelijk! Want wat is nou heerlijker dan tijdens een mooie lente- of zomerdag languit te ontspannen op een loungebank? Een belangrijk onderdeel van een loungeset zijn de loungeset kussens. Deze zorgen ervoor dat je lekker zit en dat de loungeset een bepaalde uitstraling heeft. Kies in drie stappen jouw perfecte tuinkussens voor een loungeset. 

Loungeset kussens kiezen

Wanneer je een loungest koopt, worden er niet altijd loungekussens meegeleverd. Wil je extra comfortabel genieten in je eigen tuin?  Het kiezen van de juiste loungeset kussens kan een groot verschil maken in zowel het comfort als de uitstraling van je buitenruimte. Wij helpen je met onderstaande tips en overwegingen om de perfecte loungekussens te kiezen!

#1. Kies de vulling voor de tuinkussens

1. Polyetherschuim : Dit materiaal is licht van gewicht en voelt stevig aan. Hierdoor kan je de kussens makkelijk verplaatsen. Zodra je van het kussen opstaat, zal het materiaal weer in zijn eigen vorm terugveren. Maar, bij zeer intensief gebruik van het kussen kan het zijn dat er een lichte kuil ontstaat.

2. Eco schuim: Dit type schuim is erg zacht. Hierdoor zit je op een kussen van eco schuim zelfs na een paar uurtjes nog steeds perfect. Eco schuim wordt op een milieuverantwoorde wijze geproduceerd. Let er wel op dat het materiaal zwaarder is dan polyetherschuim.

2. Koudschuim: Koudschuim heeft meer veerkracht dan polyetherschuim en het zit steviger dan eco schuim. Ideaal voor diegene die zijn loungeset graag veelvuldig en lang achter elkaar gebruikt. Dit schuim heeft geen kuilvorming. Maar het materiaal is wel zwaar en lastiger om op te tillen.

4. Sneldrogend schuim: Dit type schuim is ideaal voor wie de loungeskussens graag bij ieder weertype gewoon buiten wil laten liggen. Sneldrogend schuim is namelijk lucht- en waterdoorlatend. Of het nu licht miezert of met bakken uit de hemel komt: dit type kussens is er tegen bestand.

#2. Het materiaal van de hoezen 

Niet alleen de binnenkant van de loungeset kussens zijn belangrijk. Ook de buitenkant van de hoes, de stof, is essentieel. Natuurlijk kan je met stoffen veel kanten op. Het bepaalt enorm welke sfeer je wilt bereiken. Ook qua kussen stoffen is er volop keuze.

  • Sunbrella: Deze stof is ideaal als het gaat om een goede bescherming tegen wind, zon en neerslag. De stof heeft een ademende acrylcoating, waardoor het water afstoot. Ook de kans op schimmel wordt hiermee verkleind. De stof voelt zacht aan en je kan het wassen in de wasmachine.
  • Sunproof: Deze stof lijkt op Sunbrella, maar kan nog beter tegen verkleuringen door zonlicht. Ondanks dat de stof ruwer aanvoelt dan Sunbrella, is deze ook prima bestand tegen neerslag.
  • Imitatieleer: Kunstleer wordt gemaakt van kunststoffen zoals polyurethaan en polyester. Deze worden vervolgens op textiel gedrukt. Imitatieleer neemt geen vocht op en je veegt de kussens makkelijk schoon of droog met een doek.

#3. Let op de juiste afmetingen

Meet je loungeset zorgvuldig op voordat je kussens koopt. Onjuiste afmetingen kunnen het comfort en de esthetiek negatief beïnvloeden. Let op:

  • Dikte: Comfortabele kussens zijn meestal tussen de 5 en 10 cm dik.
  • Breedte en lengte: Zorg ervoor dat de kussens precies passen bij de afmetingen van je meubels.

Met deze tips ben je goed voorbereid om de perfecte loungeset kussens te kiezen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook stijl en duurzaamheid toevoegen aan je buitenruimte. Fonteyn TV